Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansalaisaktivisti tempaisi ikkunat puhtaaksi Neuvostoliiton klassikkohotellissa hankitulla kokemuksella

Monenlaisesta kansalaisaktivismistaan tunnetuksi tullut lahtelainen Petri Alastalo on nyt antanut oman panoksensa myös kaupunkikuvan puolesta. Tällä kertaa hän ei ollut kaatamassa pormestarimallia, vaan tarttui ikkunanpesuvälineisiin ja kävi kirkastamassa Rautatienkadun ja Vapaudenkadun kulmauksessa sijaitsevan tyhjillään olevan liikehuoneiston ikkunat. Alastalo ei ollut ensimmäistä kertaa tämäntyyppisissä askareissa, sillä hän on tienannut aikoinaan opiskelurahoja pesemällä Moskovan Metropol-hotellin ikkunoita 80-luvun Neuvostoliitossa.

Tempauksellaan Alastalo haluaa kannustaa kaikkia keskustan liikehuoneistojen haltijoita huolehtimaan ikkunoiden puhtaudesta, koska se on helppo ja halpa tapa pitää kaupunkikuvaa siistinä. Kyseisen liikehuoneiston haltija kiitteli Alastaloa yhteisöllisyydestä kuultuaan tämän toiminnasta. Huoneiston omistaja oli jo ehtinyt tilata huoneistoon siivoojat ja ikkunanpesijät katupölykauden jälkeiseen ajankohtaan.