Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Porkkanoita, päiväkoteja ja elinvoimaa

Lahti tarvitsee lisää verotuloja, ja niitä saamme, kun houkuttelemme Lahteen lisää hyviä veronmaksajia tai edes pidämme entiset täällä. Yksi tärkeä asia asuinpaikan valinnalle on sujuva arki ja siinä yhtenä elementtinä lapsen vaivaton päiväkotipaikka.

Yksi veronmaksajaryhmä, jota Lahden kannattaa houkutella lisää, on esimerkiksi pääkaupunkiseudulla junalla työssä käyvät ihmiset. He saavat palkan Lahden ulkopuolella mutta maksavat veronsa kuitenkin Lahteen ja käyttävät palkkansa Lahden alueella, mikä vauhdittaa alueemme taloutta.

Useat työmatkalaiset hyötyisivät, mikäli matkakeskuksella olisi päiväkoti, jonka aukioloajoissa on huomioitu junalla matkustavat työntekijät. Tällainen päiväkoti sopisi tulevaisuudessa esimerkiksi matkakeskuksen uuden pysäköintitalon yhteyteen. Parkkeeraa auto parkkitaloon, vie lapsi päiväkotiin samaan rakennukseen ja kävele asemalaiturille. Päiväkotia voisivat hyödyntää myös lähialueen muutkin vanhemmat.

Päijät-Hämeen keskussairaala taistelee hyvistä terveydenhuollon ammattilaisista muiden alueiden kanssa, ja siksi Lahden pitää tarjota pieniä porkkanoita, jotta saamme parhaat ammattilaiset työskentelemään ja maksamaan veroja kaupungille hymyssä suin.

Keskussairaalassa työskentelee lähes 3 000 ihmistä eri kellonaikoina, ja alue laajenee yhä. Sairaalan vieressä on Kanervan päiväkoti, ja sen iltahoidon lopettamisesta on tehty päätös.

Tämä päätös pitäisi mielestäni peruuttaa, sillä monille muun muassa keskussairaalassa työskenteleville tuon päiväkodin joustavuus ilta-aikoina on ollut tärkeä asia, kun työpäivät muutenkin venyvät meidän päijäthämäläisten terveyden hoitamisen vuoksi. Samaa porkkana-ajatusta kaupunki voisi jatkaa eri aloille yritysmaailmassakin ja pitää näin Lahti houkuttelevana sekä elinvoimaisena kotikaupunkina.

Työmatkalaiset hyötyisivät, mikäli matkakeskuksella olisi oma päiväkoti, jonka aukioloajoissa on huomioitu junalla matkustavat työntekijät.

Iltapäivystyksen menot kustantaisin tehostamalla Lahden kaupungin projekteja vaatimalla projektipäälliköiltä vastuullisuutta seurauksineen kustannusten paikkaansa pitävyydestä loppuun saakka. Pelkästään älypyörätieprojektin ylityshinnalla olisi kustannettu 14 päiväkodin iltapäivystys.

Kakku pitää aina ensin leipoa ennen kuin siitä voidaan jakaa. Jotta Lahti menestyisi, pienillä teoilla saamme houkuteltua lisää ahkeria leipojia sekä myös menestyviä leipomoita.

kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (kok.)