Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantasviittien ja savusaunan sijainnille monta vaihtoehtoa - Ranta-Kartanon hotellihankkeen laajennusosat ideatasolla

Äskettäin julkistettujen tietojen mukaan Ranta-Kartanon matkailuhankkeen yhteyteen kaavaillaan myös Vesijärven rantaan sijoittuvaa savusaunaa ja sviittejä. Yksi mahdollinen vaihtoehto on Teivaan sataman aallonmurtajan seutuvilla, mutta muutkin paikat ovat mahdollisia, kertoo hanketta valmistelevan Kinos Property Investment oy:n toimitusjohtaja Arto Korhonen.

– Olemme miettineet monia vaihtohehtoja, yksi voisi olla lähempänä Mukkulan rantaa, Korhonen toteaa.

Hämeenmaa on suunnitellut omaa saunahankettaan myös Teivaan sataman suunnalle. Korhosen mukaan osuuskaupan kanssa on keskusteltu aiheesta ja osapuolet ovat tietoisia toistensa hankkeista. Hän muistuttaa, että saunahankkeissa on kyse erilaisista konsepteista. Kinos Propertyn hanke olisi tarkoitettu etupäässä ryhmien tilauskäyttöön. Hämeenmaa on hahmotellut saunan yhteyteen myös kahvila- ja ravintolatoimintaa.

– En näe, että hankkeet ovat keskenään kilpailevia, Korhonen toteaa.

Tässä vaiheessa on myös auki, tulisivatko Kinos Propertyn sauna ja sviitit samaan paikkaan. Niiden pitää joka tapauksessa olla riittävän lähellä Ranta-Kartanon hotellia, jotta liikeidea toimii. Sviittejä pitää olla myös riittävän paljon, jotta niihin saadaan toteutettua taloudellisesti kannattavalla tavalla hotellitason palvelut.

– Minimimäärä on 6–9 kappaletta, Korhonen arvioi.

Tähän mennessä Kinos Property on pistänyt enemmän paukkuja ison hotelli- ja kylpyläkokonaisuuden suunnitteluun, sviittien ja saunan osalta on toistaiseksi kehitelty niiden konsepteja. Tarkempaan sijaintipaikan selvittelyyn on tarkoitus edetä tulevan kesän ja syksyn aikana.

Mahdollisten sviittien tyylistä ja tunnelmasta saatetaan saada esimakua jo hieman aiemmin, sillä Kinos Property aikoo kehitellä ja testata konseptia osoitteeseen Jalkarannantie 55 rakennettavassa kolmessa erillistalossa, jotka ovat tulossa asuinkäyttöön. Yhtiö hankki tontin muutama viikko sitten, ja rakennustyöt saattavat alkaa jo ensi kesänä, jos lupa-asiat järjestyvät.

Ranta-Kartanon matkailuhanke on saanut nimen The Moss Resort (moss = sammal). Hankkeen kustannusarvio on noussut 120 miljoonan euron kieppeille. Äskettäin julkistettujen suunnitelmien mukaan kokonaisuus rakentuu pitkälti terveys- ja luontomatkailun ympärille. Tavoitteena on avata kokonaisuus vuonna 2024. Aikataulu ja rahoituksen varmistuminen riippuu siitä, millä aikataululla matkailurajoituksia päästään purkamaan.