Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilta ja Miikka Kallio tähdittävät pitkäperjantain konserttia

Lahden seurakunnat esittää useita verkkolähetyksiä pääsiäisviikolla.

Lahden seurakunnat ­tarjoaa pääsiäisviikolla ohjelmaa kotimaisen musiikkielämän huipulta. Pitkäperjantain iltana lähetettävän konsertin solistiksi saapuu Uuden Musiikin Kilpailussa kolmanneksi laululla Kelle mä soitan sijoittunut Ilta.

Näenkö sua enää -niminen konsertti jatkaa Lahden seurakuntien YouTube-livekonserttien sarjaa, joissa pianistina on Miikka Kallio.

Laulaja-lauluntekijä Ilta on esiintynyt Lahden Ristinkirkossa aiemminkin.

– Soitetaan omia ja pääsiäisen aikaan sopivia kappaleita, artisti suunnittelee.

Ilta kertoo nauttivansa kirkossa laulamisesta.

– Kirkoissa on ihana vetää, kun siellä on niin hyvä akustiikka ja ihmiset hiljentyvät ja keskittyvät kuuntelemaan.

Ilta on saanut musiikkiaan esiin koronasta huolimatta. Vuoden 2020 Iskelmä Gaalassa Vuoden tulokas -palkinnon saanut artisti julkaisi viime elokuussa odotetun debyyttialbumin Näitä hetkiä varten.

– Levyn kanssa piti lähteä kiertämään Suomea. Se olisi ollut tosi merkittävä juttu, mutta kiertue peruttiin. Samoin peruttiin kirkkokiertue jouluna, hän harmittelee.

Helsinkiläinen Ilta kävi kotimaisen popin käytännön korkeakoulun lahtelaisen Jare Tiihosen alias Cheekin taustalaulajana. Hän oli mukana useilla Cheekin kiertueilla ja muun muassa päätöskonserteissa Lahden mäkimontussa.

Alpha Omega -albumille Cheek ja Ilta lauloivat yhdessä Sillat-kappaleen, jonka videota on katsottu YouTubessa kohta viisi miljoonaa kertaa.

Iltan ja Miikka Kallion konsertti striimataan Lahden seurakuntien YouTube-kanavalla pitkäperjantaina 2.4. kello 20. Kanavalla on tarjolla runsaasti ohjelmaa läpi pääsiäisen ajan.

– Kirkkoon pääsee tällä hetkellä hyvin rajoitetusti, joten verkkolähetykset ovat luonteva tapa tuoda pääsiäisen tapahtumia lähelle seurakuntalaisia ja muita kaupunkilaisia. Katsojamäärät olivat viime jouluna selvästi koholla. Uskomme, että myös pääsiäisenä käy samoin, ennakoi Lahden seurakuntien viestintäpäällikkö Markus Luukkonen.