Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Haluamme esitellä oikeita taiderikostapauksia, jotka ovat usein yhtä uskomattomia kuin fiktio" - verkkotilaisuus ruotii taiderikollisuuden taustoja

Toimittaja Risto Rumpunen ja Helsingin rikospoliisissa taiderikostutkijana työskennellyt Jyrki Seppälä esittelevät Malskin alueella tulevan Malva-museon järjestämässä tapahtumassa taiderikollisuuden maailmaa.

Rumpusen ja Seppälän kirjoittama, vuonna 2017 ilmestynyt, Huijarit taidemaailmassa -kirja valottaa tunnettujen taiderikosta- pausten taustoja.

Tiistaina 16. maaliskuuta kello 17–18 järjestettävä verkkotapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

– Haluamme esitellä oikeita taiderikostapauksia, jotka ovat usein yhtä uskomattomia kuin fiktio. Taiderikollisuus on merkittävä ilmiö, ja haluamme Malvassa käsitellä taidetta monipuolisesti ja yllättävilläkin tavoilla, tapahtumaa järjestävä aluetaidemuseotutkija Elisa Lindell kertoo.

Yleisö pääsee verkkotapahtumassa tutustumaan tarkemmin niin väärennöksiä myyviin ”leppoisiin seuramiehiin” kuin tragikoomisiin väärennöstapauksiin.

Suomen tunnetuimpiin taiderikoksiin kuuluu vuonna 2004 paljastunut rikosvyyhti, jossa taidekauppias Erkki Minkkinen myi Dalí-väärennöksiä.

Yleisö pääsee verkkotapahtumassa tutustumaan tarkemmin niin väärennöksiä myyviin ”leppoisiin seuramiehiin” kuin tragikoomisiin väärennöstapauksiin.

Laajimpiin taiderikostapauksiin kuuluu puolestaan vuonna 2017 käsittelyyn tuotu tapaus, jossa helsinkiläinen galleria myi väärennettyjä teoksia miljoonien eurojen edestä.

Tapahtuma järjestetään Teams-alustalla, ja osallistujia pyydetään liittymään verkkotapahtumaan hyvissä ajoin. Rumpusen ja Seppälän Huijarit taidemaailmassa -kirjaa on myynnissä Malvan museokaupalla Malski-keskuksessa.

Verkkotapahtuma on osa Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan kevään 2021 tapahtumatarjontaa.

Tapahtumaa pääsee seuraamaan osoitteessa: bit.ly/rumpunen_seppala