Veljekset tekevät comebackin – Teatteri Vanha Juko siirtää ohjelmistoaan syksylle

Teatteri Vanha Jukokin joutuu tekemään jälleen koronarajoitusten pakottamia ohjelmistomuutoksia. Juha Hurmeen ohjaama, hilpeäksi iltamaohjelmaksi luonnehdittu, esitys Miksi ihmisellä ei ole häntää? valmistui helmikuussa, mutta korona on estänyt sen esittämisen. Esitykset on siirretty syyskaudelle, ja ensi-illan on määrä olla 8. syyskuuta. Iltamissa ihmisiä, eläimiä ja elämää ihmettelemässä ovat Tuuli Kainulainen, Minja Koski, Markus Karekallas, Maria Nissi, Janne Louhelainen ja Antti Haiko.

– Totta kai oli iso harmi ja taloutta kurittava asia, että alkuperäiseen ensi-iltaansa valmistunutta esitystä ei päästykään yleisölle esittämään, harmittelee Jukon viestintävastaava ja teatterin yhdistyksen puheenjohtaja Jenni Saario.

– Olemme kuitenkin onnekkaita, että teatterimme on ketterä ja työryhmän aikataulut joustivat, että saatiin heilautettua koko esityssetti syksylle, Saario toteaa.

Jukon uuden taiteellisen johtajan Esa-Matti Smolanderin ensimmäinen ohjaus siirtyy niin ikään myöhemmäksi. Alun perin alkusyksyn ensi-illaksi suunniteltu, lahtelaiseen olohuoneeseen sijoittuva ja työnimellä ”Hiihtoesitys” kulkeva näytelmä saa ensi-iltansa alkuvuodesta 2022.

Jukon muun ohjelmiston osalta mahdollisten siirtojen ja esityspäivien selvitys on vielä kesken, ja siitä tiedotetaan maaliskuun aikana. Syksylle myydään lippuja rajoitetusti turvavälit huomioiden, ja jos rajoitukset syksyllä helpottuvat, lisätään paikkoja harkinnan mukaan.

– Toivomme kovasti, että ihmiset uskaltavat ostaa lippuja esityksiimme. Näinä aikoina teatteri tarvitsee tukea enemmän kuin koskaan ja lipun ostaminen on meille aina se isoin ja lämmittävin sekä konkreettinen tuki, Jenni Saario sanoo.

Olemme kuitenkin onnekkaita, että teatterimme on ketterä.

Teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Jenni Saario

Yleisön toiveiden ­an- siosta syksyllä lavalle paluun tekee Juko(la)n seitsemän veljestä, jonka päärooleissa punk-bändiä kyhäävää trioa esittävät Karekallas, Nissi ja Ella Lahdenmäki.

Aleksis Kiven klassikkotarinaan pohjautuva, Linda Wallgrenin sovitus ja ohjaus karanteeniin juuttuneista veljeksistä jäi viimeisten esitystensä osalta kesken talvella. Uudet näytösajankohdat ovat 8.–16. lokakuuta. Varattuna myös kaksi päivänäytöstä vastaamaan kouluryhmien toiveisiin (13. ja 15.10.).

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä