Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahden julkinen taide kootaan omalle verkkosivustolleen

Lahden kaupunki on avannut julkisen taiteen verkkosivut, joilla kerrotaan lyhyesti taiteesta, julkisen taiteen työryhmästä ja taidekoordinaattorista.

Sivuille kootaan kattava kokoelma Lahden julkisesta taiteesta kaikkien saataville.

Sivulta löytyy myös karttapalvelu, jossa on kartalle sijoitettuna lahtelaisia julkisen taiteen kohteita ja niihin liittyviä perustietoja.

Verkkosivuilta löytyy taiteen lisäksi tietoa tuoreista ja meneillään olevista taidehankkeista. Taiteilijoille käynnissä olevat haut näkyvät Käynnissä olevat haut -kohdassa.

Juuri nyt on käynnissä kaksi eri portfoliohakua. Toisessa haussa etsitään Lahden matka­keskuksen laaja-alaiselle seinämaalauk­selle tekijää. Toisessa Lahti kutsuu taiteilijoita lähettämään portfolionsa mahdollisia tulevia taidehankkeita varten. Vuonna 2021 erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat teokset, jotka tuovat esille kestävän kehityksen teemoja.

Julkisen taiteen verkkosivusto löytyy kaupungin sivuilta osoitteesta www.lahti.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkiympariston-suunnittelu/julkinen-taide/