Julkisen taiteen näyttely levittäytyy kesällä ympäri Lahtea

Näyttely levittäytyy keskustaan, matkakeskukselle ja satamaan. Katja Luoma

Uusi Lahti

Lahden uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo toteuttaa ensi kesänä väliaikaisen julkisen taiteen näyttelyn yhteistyössä Lahden kaupunkiympäristön ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.

Julkisen taiteen kierros Jujut -näyttely nostaa ympäristöpääkaupunkivuoden teemoja esiin taiteen keinoin. Hankkeelle haettiin projektirahoitusta Kestävä Lahti -säätiöltä, ja näyttely sai myönteisen rahoituspäätöksen tammikuun lopussa.

Näyttely tuo taiteen keskelle arkea, ja julkisia teoksia nähdään Lahdessa keskeisillä paikoilla keskustassa, matkakeskuksella ja matkustajasatamassa. Teokset lähtevät myös maakuntakierrokselle ja jalkautuvat Heinolaan, Orimattilaan sekä Vääksyyn. Näyttely ajoittuu kesään ja kestää yhteensä kaksi kuukautta.

– Meille oli erityisen tärkeää löytää keinoja nostaa taide vahvasti osaksi ympäristöpääkaupunkivuoden ohjelmaa ja tuoda teokset julkiseen tilaan kaikkien saavutettavaksi, kertoo projektia vetävä museoamanuenssi Paula Korte.

– Näyttelyllä haluamme tarjota niin temaattisesti kuin visuaalisestikin vaikuttavaa sisältöä, joka pysäyttää ympäristökysymysten äärelle.

Kommentoi