Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kaupungin tulisi ottaa vastuuta työllistämisestä

Joulukuussa julkaistujen TE-toimiston tilastojen mukaan Lahden työttömyysaste oli selvästi korkein suurista kaupungeista, 18,3 prosenttia. Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyysaste oli joulukuun lopussa 19,5 prosenttia, eli noin joka viides nuori oli vailla töitä.

Ulkomaalaisista jopa 35,9 prosenttia oli työttömänä. Luvut ovat synkät, mutta eivät mitenkään yllättävät viime vuosien saatossa.

Nyt jos koskaan olisikin aika kaupungin panostaa palkkatuettujen työpaikkojen järjestämiseen. Joko palkkaamalla itse suoraan lahtelaisia pitkäaikaistyöttömiä, tai sitten tukemalla sopivia järjestöjä.

Varsinkin nuorten tulisi päästä työelämään kiinni, myöskin maahanmuuttajien on vaikea kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan ilman töitä.

Molemmissa ryhmissä on varmasti paljon sellaisia, jotka haluaisivat päästä näyttämään taitonsa ja samalla oppimaan uusia.

Lahdessa on useita erilaisia ruokajakoja ja -jonoja eri puolella kaupunkia. Toimijat pyörittävät toimintaansa omissa porukoissaan tai ainakin yhteistyö lienee pintapuolista.

Varsinkin nuorten tulisi päästä työ- elämään kiinni.

Tämä eriarvoistaa eri kaupunginosissa asuvia lahtelaisia.

Mielestäni kaupungin tulisikin ottaa aktiivista roolia näiden ruokajakojen yhdistämisessä ja synkronoinnissa, jolloin esimerkiksi keskustassa jaosta yli jäänyttä leipää ei tarvitsisi heittää pois, vaan se voitaisiin jakaa vaikkapa Nastolassa.

Synergiaetuja löytyisi varmasti paljon muitakin. Ruokajakojen koordinointi vaatisi tietenkin tekijöitä, jolloin syntyisi oiva paikka järjestää palkkatuettua työtä.

Nyt varmasti joku jo älähtää, että mistä rahat? Rahaa hankkeeseen riittää aivan varmasti, kunhan sitä ei tuhlata turhanpäiväisiin ja kalliisiin Liisuihin ja äly(vapaa)pyöräteihin!

Panostus kunnan asukkaisiin näinä vaikeina aikoina on panostus tulevaisuuteen, joka aivan taatusti maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

kuntavaaliehdokas (ps.)