Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siskokset heittävät suosittua läppää miehistä – Jannica ja Joanna Lehdon Tiktok-tilillä on liki 90 000 seuraajaa

Lahtelaissiskokset Jannica ja Joanna Lehto pyörittävät melko varmasti Lahden suosituinta Tiktok-tiliä. Heidän videonsa ovat keränneet kolme ja puoli miljoonaa tykkäystä. Tilin nimi AnnejaEllu (@annejaellu) on tietenkin viittaus legendaariseen Kumman kaa -televisiosarjaan. Nimi kuvastaa sekä tilin sisältöä että siskoksia itseään.

– Olemme katsoneet sarjaa yhdessä ja nauraneet, että olemme aivan kuin he. Joanna on Anne ja minä olen Ellu. Emme halunneet luoda tiliä omilla nimillämme, koska meitä aluksi vähän nolotti Tiktokin tekeminen, Jannica Lehto kertoo.

Siskokset arvelevat tilin suosion selittyvän osittain sillä, että he olivat liikkeellä juuri oikeaan aikaan. Tili perustettiin kesällä 2019, juuri kun Tiktok alkoi tulla tunnetummaksi laajemmalti. Tiktokissa videot ovat yleensä hyvin lyhyitä ja useimmiten sävyltään humoristisia. Lehtojen yleisimpiä aiheita ovat miehet ja juhliminen.

– Suurin osa seuraajistamme on tyttöjä ja teemme aika paljon videoita, joissa heitämme läppää miehistä ja naiset voivat hyvin samaistua niihin, Joanna Lehto sanoo.

Lehdot kertovat kuulleensa muilta ”tiktokkaajilta”, kuinka videoille laaditaan tarkka käsikirjoitus ja jokainen vaihe on tarkkaan mietitty ennen kuvaamista. Tämä ei ole Lehtojen toimintatapa. Yhden videon toteutukseen ideasta postaukseen kuluu heiltä parhaimmillaan viisi minuuttia. Ideat syntyvät spontaanisti eikä mitään käsikirjoiteta ennakkoon.

Myös markkinoijat ovat huomanneet tilin suosion. Toistaiseksi Lehdot ovat tehneet yhteistyötä muun muassa Prisman, HSL:n ja VR:n kanssa. Joanna Lehto on mukana myös tulevalla Temptation Islandin tuotantokaudella. Hän on katsonut sarjan kaikki tuotantokaudet ja kuvailee kokemuksen olleen mahtava. Kuvauksiin osallistuminen toi uusia ystäviäkin.

Yleensä noin 10—13-vuo- tiaat pojat laittavat livessä tosi rivoja kommentteja, jotka eivät kuulu sen ikäisille.

– Mutta olen jo tässä vaiheessa saanut muun muassa kommentin: ”Pidin sinua ennen fiksuna tyttönä sun juttujen perusteella, mutta kun näin että menet temppareihin se kuva muuttu”. Sääli, että ihmiset muuttavat kuvaansa minusta vain sen perusteella, että olen mukana Temppareissa.

Myös tilin suosiolla on varjopuolensa. Ilkeät ja rivot kommentit ovat tulleet Lehdoille valitettavan tutuiksi. Instagramissa iäkkäämmät miehet häiriköivät yksityisviesteillä. Livelähetyksissä häiriköintiä harrastavat usein nuoret pojat.

– Yleensä noin 10—13-vuotiaat pojat laittavat livessä tosi rivoja kommentteja, jotka eivät kuulu sen ikäisille. Kerran lähdin yksin baarista kävellen kotiin, kun kolmen miehen joukko tuli ensin haukkumaan minua ja sitten yksi yritti kouria minua takaapäin, Joanna kertoo.

Rivoja kommentteja enemmän tulee ilkeitä kommentteja. Jannica Lehto kuvailee, että häneltä ilkeily vie toisinaan innon tehdä videoita. Kaikkia on mahdoton miellyttää. Jos itsestään kuvaa videon laittautuneena, käsketään paljastaa kasvot ilman meikkiä. Kun kuvaa ilman meikkiä, haukutaan rumaksi.

– Meitä myös vertaillaan keskenämme, kumpi on kauniimpi. Niistä on tullut joskus auts-fiilis, jos tosi moni sanoo livessä, että Joanna on paljon kauniimpi. Silloin alkaa ajatella, että noinko kaikki ajattelevat.