Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Designpaahtimo puhuu taiteesta kuukausittain

Lahden uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo aloittaa Designpaahtimo-kahvipöytäkeskustelut kerran kuukaudessa.

Keskusteluissa käsitellään taidetta, muotoilua ja tulevaisuutta, ja haastattelijana niissä toimii Sami Sykkö. Haasteltavina on Lahteen kytkeytyviä taiteilijoita ja muotoilijoita.

Keskusteluun pääsevät osallistumaan verkossa myös kaikki lipun ostaneet. Ensimmäinen Designpaahtimo-kahvipöytäkeskustelu järjestetään tiistaina 9. helmikuuta kello 17‒18.

Uusi digitaalinen konsepti sulautuu projektinjohtaja Marita Kajanderin mukaan taiteen ja muotoilun ympärille.

– Designpaahtimo kuumentaa joka kuussa taiteen ja muotoilun asiantuntijoita, minkä lisäksi keskustelemaan pääsevät 50 ensimmäistä lipun ostanutta, hän kertoo.

Helmikuun ensimmäisessä Designpaahtimossa pohditaan taiteen ja muotoilun teemoja Sami Sykön ja Susanna Björklundin kanssa.

Liput keskusteluihin tulevat myyntiin viikolla 3. Lippuja myydään Lahden museoiden verkkokaupassa kuhunkin kahvipöytäkeskusteluun erikseen. Kevään Designpaahtimot järjestetään 9.2., 9.3., 6.4., 11.5. ja 2.6. Lipun hinta on 20 euroa.

Juontajana toimiva Sami Sykkö on innoissaan uudesta tehtävästä. Hän on tullut yleisölle tutuksi muun muassa toimittajana, kirjailijana ja itsenäisyyspäivän vastaanoton kommentaattorina. Sykkö on entinen Glorian päätoimittaja ja erikoistunut muotiin, sisustukseen, muotoiluun ja kulttuuriin.

– On innostavaa päästä Lahteen keskustelemaan huipputaitavien tekijöiden kanssa! Lisäksi pääsemme todistamaan uuden taidekeskuksen syntymää Suomessa – fantastista, Sykkö iloitsee.

Designpaahtimon ensimmäinen vieras Susanna Björklund toimii luennoitsijana ja tutkijana sekä toimittajana ja opettaa alan oppilaitoksissa, kuten Lahden Muotoiluinstituutissa ja Helsinki Design Schoolissa.