Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mannerheimintien kaavoitus pohjautuu ideologiaan

Mielestäni Liisu 2030 sekä siitä seuraavat toimenpiteet, esimerkiksi Mannerheimintien määrittäminen pyöräilyn pääreitiksi, perustuu pienen porukan ideologiseen unelmaan autottomasta keskustasta.

Jotenkin ymmärrän Helsingin kaupungin toimenpiteet, joilla pyöräilyreittejä lisätään autoilun kustannuksella. Esimerkiksi vihreiden kannatus Helsingissä on suurta. Näin ollen tämän suuntaisella ideologialla on kannatusta, toisin kuin mielestäni Lahdessa.

Lahdessa on mielestäni nykyisellään hyvät kävely- ja pyörätieyhteydet, jotka vain tarvitsevat uutta pintaa ja paikoin lisää valaistusta pimeimpinä vuodenaikoina. Olisi myös saatava paikkoja, joihin voisit luottavaisin mielin jättää pyörän säilytykseen keskustassa mennessäsi vaikka elokuviin illalla. Ettei tapahdu ilmiötä ”pyörällä kaupunkiin ja linja-autolla kotiin”.

Itse ihmettelen suuresti, miksi Mannerheimintie määriteltiin pyöräilyn pääreitiksi, jos pyöräilyn ja kävelijöiden pääliikennevirta kyseiselle kadulle suunnitellaan tulevaksi Starkin ja Hennalan suunnalta. Miksi pyöräilyn pääreittiä ei kaavoitettu kulkemaan samansuuntaisesti radan toisella puolella, missä kulkee nykyisinkin valmiina kävely- ja pyörätie?

Olen myös kuullut puhuttavan keskustan kehätiestä autoille, joka takaa sujuvan liikenteen kaupungin keskustan ympärillä. Keskustan kehätiestä, josta pääsee sujuvasti liikkumaan keskustassa oleviin parkkihalleihin.

Keskustan kehätien tarkoitus on vähentää autoilla liikkumista keskustassa, mutta mielestäni autolla liikkumista aiotaan vaikeuttaa jo myös keskustan ympärillä.

Mietin, miksi juuri kyseistä kehätietä ollaan niin innokkaasti kaventamassa ja liikennettä sumputtamassa kyseiseltä kohdalta. Läpikulkevan autoliikenteen täytyy jatkossakin olla sujuvaa itä-länsisuuntaisesti ja toisinpäin. Mytäjäisten risteyksestä itäisiin moottoritieliittymiin.

Itse myös liikun pyörällä, enkä ole itse nähnyt että Lahdessa olisi tällä hetkellä vaikea liikkua kävellen tai pyörällä. Vahvasti epäilen, onko ideologia ottanut vallan kaupungissa tehtävien kaavoituksen ja liikkumissuunnitelmien osalta. Mielestäni keskustaa tarvitsee kehittää siten, että siellä on kiva ja mukava kulkea kaikilla liikkumismuodoilla.

Kunnallisvaaliehdokas (ps)