Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Asiallisia kohtaamisia vihapuheen sijaan

Zonta international on viime vuonna 100 vuotta täyttänyt järjestö, joka tekee työtä naisten ja tyttöjen aseman parantamiseksi, tasa-arvon puolesta.

Kansainvälisessä työssään Zonta International toimii yhteistyössä YK:n kanssa. Suomen Zonta-järjestö otti lokakuun piiri­kokouksen yhteydessä kantaa tuleviin kuntavaaleihin ja Lahden Zontakerho haluaa myös täällä Päijät-Hämeessä muistuttaa siitä, että suodaan työrauha kuntavaalien ehdokkaille ja luottamustehtäviin valituille.

Vihapuheen ja mallittamisen kohteena voi olla kuka tahansa, mutta erityisesti naisiin kohdistuva vihapuhe on usein henkilökohtaisuuksiin menevää, seksuaalissävytteistä ja uhkaavaa.

Tämä ei ole hyväksyttävää eikä sitä voida kuitata ”vitsinä” tai ”ajattelemattomuutena”. Vihapuhe ja maalittaminen eivät myökään kuulu sananvapauden piiriin. On tärkeää, että tämä tuodaan selkeästi esille niin kodeissa, kouluissa, työpaikoilla ja vapaa-ajan harrasteiden yhteydessä edellyttämällä aina muiden ihmisten kunnioittavaa ja asiallista kohtaamista, puhuttelua ja kohtelua.

Ensi keväänä järjestetään kuntavaalit, jotka ovat jokaisen yksilön oikeuksien toteutumisen sekä yhteiskunnan toimivuuden kannalta demokraattisen toiminnan ydin.

Lahden Zontakerho, samoin kuin Suomen Zonta-järjestö, pitää tärkeänä, että vihapuhe kaikkine ilmenemismuotoineen ei estä ehdokkaaksi asettumista ja että luottamushenkilöt, sukupuolesta riippumatta, saavat työrauhan yhteiskunnallisessa tehtävässään.