Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kommentti | Liikennesuunnitelma on valmiiksi ladattu vaaliase

Olette joko meidän puolella tai meitä vastaan.

Presidentti George W. Bushin aikanaan tunnetuksi tekemät sanat kuvaavat hämmentävän hyvin myös Lahden liikennesuunnitelmia koskevaa keskustelua.

Suunnitelman arvostelijat on leimattu joko suoraan tai epäsuorasti muutosvastarintaisiksi jarruttajiksi, jotka katsovat enemmän menneisyyteen kuin tulevaisuuteen. Perusteltukaan kritiikki ei ole mennyt ylimielisen ennakkoasenteen läpi.

Liikennesuunnitelmassa on paljon hyviäkin ajatuksia, mutta heikoimmilta osiltaan se on edelleen todella heikko. Loviisankadun rampin nurkille suunniteltu autoliikenteen pujottelurata ja Vuoksenkadun ränni ovat väkisin väännettyjä ideoita, jotka pyllistävät kaupunkilaisten paikallistuntemukselle ja arkikokemukselle. Tämä on tullut murskaluvuin esille myös lehtemme lukijakyselyissä.

Oman arkijärkensä kanssa kipuili myös moni sellainen valtuutettu, joka suhtautuu myönteisesti keskustan kehittämiseen ja kävelypainotteisuuteen, mutta pitää hyväksyttyä suunnitelmaa kehnona.

Valtuuston enemmistö kuitenkin katsoi tässä vaiheessa, että parempi on edetä kuin pysähtyä paikalleen. Kokonaan toinen juttu on, miten keväällä uusi valtuusto reagoi suunnitelmaan. Maanantain kokouksessa kuultiinkin jo kommentteja, joiden perusteella asiaan palataan vielä. Ehtipä nopein valtuutettu julkaista Liisua vastustavan kuntavaalimainoksen sosiaalisessa mediassa vain pari minuuttia päätöksen jälkeen. Tulemme näkemään vastaavaa vielä paljon, Liisu on yksi kevään isoja vaaliteemoja, haluttiin sitä tai ei.