Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maatilatori avautui kauppahallissa - alkuvaiheessa mukana 13 tilan tuotteita

Maatilatori on avannut ovensa Lahden kauppahallissa.

Maatilatorilta saa alueen tilojen tuotteita, joita on aiemmin voinut ostaa Reko-palvelun kautta tiettyinä aikoina. Alkuvaiheessa myynnissä on 13 tilan tuotteita.

– Onhan se kuluttajalle helpompaa, että hän löytää useiden lähi­alueen tilojen tuotteet yhdestä paikasta tarvitsematta ajella ympäriinsä, sanoo Terhi Löyttyniemi Hallainmäen tilalta Hämeenkoskelta. Hän on yksi aloitteentekijöistä maatilatorin takana.

Lahtelaisilla kuluttajilla on ollut muutaman vuoden mahdollisuus tilata maatilojen tuotteita Reko-palvelun kautta. Siinä on kuitenkin säännellyt tavaran hakuajat, mikä ei kaikille sovi.

– Olemme saaneet kysymyksiä, eikö olisi mahdollista saada paikkaa, josta tilojen tuotteita voisi hankkia omaan aikatauluun sopivana aikana. Siitä se pohdinta lähti, kertoo Löyttyniemi.

Alkuvaiheessa mukana on 13 tilan tuotteita. Lammastuotteet tulevat Tuiskulan tilalta Luhtikylästä, naudanliha Hallainmäen tilalta Hämeenkoskelta, kalatuotteet Järvi-Suomen Kalatuotteelta Hirvensalmelta, salaatit Husulan puutarhalta Hollolasta ja juurekset Yli-Karkelan tilalta Kärkölästä. Mausteet toimittaa Wähkilän maut Hollolasta ja myllytuotteet Valkilan tila Artjärveltä. Marjatuotteiden toimittajia on kolme, Luomutila Makumarja Elimäeltä, Hämeenniemen luomutila Heinolasta ja Nikkarin maatila Hämeenkoskelta. Hunaja tulee Orimattilasta Luomulaarista, maitotuotteet Perttulan tilalta Asikkalasta ja hapanjuureen leivotut leivät toimittaa Juurella sydämellä Hollolasta.

Maatilatorin yhteistyökumppaniksi saatiin kauppahallista Juustokellari Räsänen, joka hoitaa tuotteiden rahastuksen.

Kauppahallin omistavan Marjatta ja Eino Kollin Sää­tiön kiinteistöpäällikkö Lauri Kollin mukaan maatilatori on toivottu lisä kauppahallille, joka on saanut oikeuden käyttää Päijät-Hämeen Liiton myöntämää Vellamo paikallista lähiruokaa -tunnusta.