Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikallisille koronarajoituksille esitetään jatkoa 4.1. asti

Paikallinen koronayhteistyöryhmä esitti maanantaina aluehallintovirastolle, että tällä hetkellä voimassa oleva yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten rajaaminen 10 henkilöön jatkuu Päijät-Hämeessä 4.1.2021 asti.

Myös muut tällä hetkellä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat 4.1. asti, sillä epidemiatilanteen ollessa edelleen leviämisvaiheessa ei niitä ole mahdollista vielä lieventää.

– Vaikka päivittäiset tapausmäärät ovatkin olleet nyt jonkin verran alhaisempia, on epidemian kulkua vaikea ennakoida. Meillä tapausmäärät ovat olleet niin korkealla, että parhaassakin tapauksessa alueemme täyttää leviämisvaiheen kriteerit vielä useiden viikkojen ajan, kertoo infektioylilääkäri Ville Lehtinen.

Rajoitusajan todennäköinen pidentyminen koskettaa esimerkiksi Pelicansia, jonka otteluohjelmaan oli merkattu kotipeli Porin Ässiä vastaan joulun välipäivinä 29.12.

Hyvinvointiyhtymän alueella oli tiistaina varmistettu 14 uutta koronavirustartuntaa maanantain jälkeen. Sairaalahoidossa oli 10 koronaviruspotilasta, joista kaksi tehohoidossa. Yhtymä on ottanut yhteensä 53 731 koronavirusnäytettä epidemian aikana, ja varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu 800.

Viime viikolla Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella tartunnan lähde oli tiedossa 59 prosentissa kaikista todetuista tapauksista. Yleisin tartunnan lähde oli oma perhe, josta oli saatu yhteensä 56 tartuntaa eli 37 prosenttia kaikista tapauksista.

Harrastuksista oli saatu kaikkiaan yhdeksän tartuntaa ja töistä viisi. Toisen asteen oppilaitos oli tartunnan lähteenä vain kerran, samoin yläkoulu.

Jos epäilet koronavirus­tartuntaa tai hengitystie­infektion oireet huolettavat, varaa aika näytteenottoon omaolo.fi-palvelussa. Älä hakeudu sote-keskukseen ennen soittamista Päivystysavun numeroon 116 117. Numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä nettisivujen koronaosioon on ilmestynyt koronainformaatiota useilla eri kielillä. Tietoa on nyt tarjolla myös arabiaksi, persiaksi, somaliksi, tigrinjaksi, turkiksi ja venäjäksi. Tietopaketissa annetaan ohjeita viruksen leviämisen estämiseksi.