Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päijät-Hämeeseen uusia rajoituksia ja suosituksia - harrastusryhmien koko enintään kymmenen, maskisuositus myös oppilaitoksiin

Koko Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, ja Lahti lähestyy leviämisvaihetta. Yhtymä suosittaa sen vuoksi uusia tiukempia rajoitustoimenpiteitä. Rajoitukset ovat voimassa heti.

Aikuisten harrastusryhmien koko rajataan 10 henkeen. Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua nykymuodossaan turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.

Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositetaan rajattavaksi 10 henkilöön. Yleisötilaisuuksien osalta yhtymä neuvottelee Aluehallintoviraston ja kuntien kanssa kokoontumisten osallistujamäärän rajaamiseksi. Toistaiseksi on voimassa suositus, jonka mukaan on mahdollista järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia rajatuissa ulkotiloissa ja sisätiloissa, jos tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Maskin käyttösuositus koskee nyt myös toisen asteen oppilaitoksia. Myös yläkoulujen opettajille suositetaan suojautumista maskin avulla. Kouluissa siirrytään tähän uuteen maskisuositukseen sitä mukaa kun maskit saadaan käyttöön. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja kuntien jakelupisteissä. Kasvomaskin käyttösuositus koskee yli 15-vuotiaita. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Alueella kokoontuu säännöllisesti Päijät-Hämeen koronayhteistyöryhmä, jossa on edustus hyvinvointiyhtymästä, alueen kunnista, Etelä-Suomen aluehallintovirastosta, ELY-keskuksesta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Tilannetta seurataan päivittäin tarvittaessa annetaan uusia ohjeistuksia.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 72 uutta koronavirustartuntaa perjantain ja viikonlopun aikana. Sairaalahoidossa on kuusi Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Viime viikon aikana alueellamme todettiin 105 uutta koronatartuntaa. Edeltävällä viikolla uusia tartuntoja oli 52.