Aarrepuu ilmestyi Likolammen lähelle – veistospuiston uusin teos toimii aarteiden ja viestien kätkönä

Likolammen uimarannan tuntumaan on rakentunut kesän ja syksyn aikana vuoro­vaikutteinen ympäristö­teos nimeltä Aarrepuu.

Teoksen lähtökohtana toimii kelottunut, noin 4 metriä korkea, katkennut kuusen runko, johon on rakennettu kaivertamalla ja veistämällä pieniä hyllyjä ja lokeroita. Kolot on lopuksi maalattu. Likolammen reitillä ulkoilevat voivat osallistua teoksen kehittymiseen edelleen tuomalla puuhun pieniä aarteita tai vaikkapa viestejä toisten vierailijoiden löydettäväksi.

Luonnossa kelottuneet ja lahot puut ovat tärkeitä ympäristön monimuotoisuuden ylläpitäjiä. Oman elämänsä jo päättäneet puut tuovat turvaa ja ravintoa monenlaisille eläimille. Aarrepuu-teoskin tulee ihmisille suunnattujen aarteiden suojapaikan lisäksi toimimaan todennäköisesti myös hyönteishotellina ja lintujen ja oravien ruoka­varastona.

Vuorovaikutteista ympäristöteosta ovat olleet veistämässä kuvataiteilijat Minna Alanko, Nelli Penna ja Kirsi Karppinen. Teos saa myös oman somekanavan Instagramiin ja Facebookiin, jotta jokainen voi halutessaan helpommin seurata teoksen valmistumista ja jakaa aarrelöytönsä.

Aarrepuu sijaitsee Likolammen pohjoispuolella, rantaa kiertävän reitin varrella, lähellä Terhi Kaakisen Haaveilija -veistosta.

Kuten teemaan sopii, Aarre­puu on hieman piilossa katseilta, joten sen löytämiseen tarvitaan tarkkoja silmiä.

Päijät-Hämeen keskussairaalan viereistä Likolampea kiertävä esteetön reitti ja veistospuisto perustettiin vuonna 2019. Veistospuiston teoskirjoa kartutetaan uusilla teoksilla säännöllisesti. Veistospuiston kehittämistä koordinoi Lahden Taiteilijaseura.

Esteetön puisto on osa laajempaa Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Kintterön terveysmetsä -suunnitelmaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut