Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekkokaukalon verran lisätilaa Palvelutorille - Trion putiikit saatetaan tulevaisuudessa keskittää vain katutasoon.

Viime tammikuussa kauppakeskus Trioon avatun Lahden Palvelutorin tiloja laajennetaan kolminkertaisiksi heti ensimmäisen toimintavuoden jälkeen. Samalla palvelutarjonta monipuolistuu.

Käytössä olevat 1 000 neliömetrin tilat kasvavat 2 000 neliöllä, eli reilun jääkiekkokaukalon verran.

Uusia tiloja ja palveluita on tarkoitus päästä avaamaan ensi vuoden toisella neljänneksellä, kertoo projektipäällikkö Laura Packalen-Vehko Lahden kaupungilta.

– Laajennus etenee kahdessa vaiheessa sen mukaan kun edelliset vuokrasopimukset sieltä päättyvät, Packalen-Vehko sanoo.

Laajennus toteutetaan Palvelutorin nykyisen aukion ympärille liiketiloihin, joissa aiemmin toimivat Top Sport ja vastikään alempaan kerrokseen muuttanut Kekäle.

– Rakentamisessa aina tuppaa tapahtumaan viivästyksiä, mutta tavoitteena on, että ensimmäinen vaihe olisi valmis maaliskuun puolella ja iso kokonaisuus toukokuulla, Packalen-Vehko ennakoi.

Palvelutorille muuttaa vuoden vaihteen jälkeen käynnistyvä työllisyyden kuntakokeilu, ja asiakkaiden käytössä olevia tietokoneita lisätään.

– Palvelut sähköistyvät, joten Palvelutorilla pystytään auttamaan sähköisissä asioinneissa asiakkaita, joilla ei ole laitteita tai osaamista käyttää niitä. Palvelujen käyttöä voi harjoitella asiantuntijoiden avustuksella.

Packalen-Vehkon mukaan meneillään on muidenkin mahdollisten palvelujen neuvotteluja ja muotoiluja, jotka voivat vielä täydentää keskittymän tarjontaa.

– Ne ovat sekä kaupungin tahoja että muita julkisia toimijoita.

Lisää tilaa tulee myös tapaamisten ja tapahtumien järjestämiseen.

– Tietyissä kohdissa on huomattu, että tilat eivät ole olleet ihan riittävät. Laajennuksella mahdollistetaan, että isommatkin tapahtumakokonaisuudet pystytään paremmin järjestämään.

– Samalla nykyinenkin Palvelutori muuntuu joiltakin osin, Packalen-Vehko sanoo.

Julkisten palveluiden keskittäminen kauppakeskukseen on saanut kehuja kautta linjan.

– Palaute on pääsääntöisesti pelkkää hyvää. Asiakasmäärät ovat olleet isompia kuin suunnitteluvaiheessa haarukoitiin.

– Konsepti on kiinnostanut valtakunnallisestikin, että julkiset palvelut toimivat yhteistyössä ja asiakkaat ovat kaikkien yhteisiä. Ajatuksiamme ja toimintamalleja on kyselty muihinkin kaupunkeihin, Packalen-Vehko mainitsee.

Asiakkaat ovat pystyneet hoitamaan yhdellä käynnillä monia eri asioita, toteaa myös Trion keskuspäällikkö Saara Viento.

– Se on otettu älyttömän hyvin vastaan. Lähinnä vain lisätilaa on toivottu.

Tilaa Triolla on myös tarjota, kun liiketilat eivät ole aivan täynnä. Tulevaisuudessa erilaiset julkiset ja yksityiset palvelut voivat Viennon mukaan laajentua entisestään Trion toisessa kerroksessa.

– Vahva tahto on kehittää sitä nimenomaan palveluille, ja toisaalta säilyttää ykköskerroksessa vahva muotikaupan keskittymä. Tällaista jakoa on ajateltu.

– Nyt ihan lähitulevaisuudessa ei tule suuria siirtoja, koska ykkösessä on tilat hyvin täynnä, mutta ehkä hiukan pidemmällä tähtäimellä, Viento povaa.