Uusi Lahti palkittiin kaupunkilehtikilpailussa – "Ottaa aktiivisesti kantaa ajankohtaisiin asioihin ja herättelee lukijaa ajattelemaan"

Uusi Lahti osallistui kilpailuun tällä 18.3. ilmestyneellä lehdellä, joka julkaistiin juuri kevään poikkeusajan alettua. Siitä johtuen etusivukin oli tavanomaisesta poikkeava. .

Tommi Berg

Uusi Lahti on sijoittunut kolmanneksi Uutismedian liiton järjestämässä Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa.

Palkintoraadin perusteluiden mukaan lehdessä nousee vahvasti esille paikallisuus, se ottaa aktiivisesti kantaa ajankohtaisiin asioihin ja herättelee lukijaa ajattelemaan.

Vuoden kaupunkilehti 2020 on Seinäjoella ilmestyvä Epari. Tuomariston mukaan Epari on erittäin toimiva ja lukemaan houkutteleva kokonaisuus, niin visuaalisesti kuin sisällöllisesti. Lehti ottaa kaikki lukijat huomioon tarjoamalla monipuolisia, paikallisia ja ajankohtaisia juttuja. Lehdestä välittyy myös vahva vuorovaikutus lukijoiden kanssa, ja nämä asiat yhdessä tekevät lehdestä mieleenpainuvan.

Toiseksi kilpailussa sijoittui mielenkiintoisia ja oivaltavia juttukokonaisuuksia tarjoava ja etenkin nuoret erinomaisesti huomioon ottava Itäväylä, joka ilmestyy Porvoossa.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Aamuset Kaupunkimedia, Helsingin Uutiset, Karjalan Heili, Kuopion Kaupunkilehti, Lauttasaari-lehti, Uusi Rovaniemi ja Viikkosavo.

Kaupunkilehtikilpailun tuomaroivat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat ohjaajanaan Timo Närä sekä päätoimittajat Outi Airola ja Teija Piipari.

Kommentoi