Paritanssia ilman kosketusta partneriin - lukion vanhat joutuvat opettelemaan uuden tyylin koronan vuoksi

Koronapandemia aiheuttaa merkittävän muutoksen myös lukiolaisten vanhojen tansseihin. Toisen luokan oppilaat joutuvat harjoittelemaan tanssejaan ilman minkäänlaista kosketusta tanssipartneriinsa. Mikäli nykyiset ohjeistukset pysyvät voimassa, myös kevään tanssit toteutuvat ilman kontaktia.

Poikkeuksellisen tanssityylin harjoittelu on alkamassa näinä aikoina myös lahtelaisissa lukioissa.

– Tämä perustuu opetushallituksen antamiin valtakunnallisiin ohjeistuksiin. Ei meillä ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin mennä sen mukaisesti, toteaa Lahden lukiojohtaja Heikki Turunen.

Uusien ohjeistusten myötä perinteisten tanssien koreografiat muuttunevat väistämättä oleellisesti. Turunen kuitenkin luottaa siihen, että lukioissa onnistutaan tekemään tansseista onnistuneet korona-ajan versiot.

– Kyllä ne liikunnanopettajat ovat varmasti aika hyviä keksimään keinoja tähän, Turunen vakuuttaa.

Tilanne saattaa olla monen lukiolaisen kannalta ristiriitainen, koska tanssiparien joukossa on paljon myös seurustelevia pareja, jotka ovat kosketuksissa toisiinsa tanssiharjoitusten ulkopuolella.

– Aika vaikea tätä olisi toteuttaa siten, että jotkut tanssivat kosketuksissa toisiinsa ja jotkut eivät, ja aika erikoiseltakin se voisi näyttää. Kyllähän tästä on puhuttu, että monet saattavat tanssia erillään toisistaan, mutta lähteä sitten pois käsi kädessä, Turunen naurahtaa.

Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan tanssien askeleita on mahdollista harjoitella 1–2 metrin etäisyyksillä. ”Pari- ja parinvaihtotanssien sekä niiden otteiden harjoittelu ei ole mahdollista normaalilla tavalla OKM:n ja THL:n voimassa olevan suosituksen mukaisesti. On mahdollista, ettei tansseja voida toteuttaa keväälläkään perinteisesti paritanssien, jos suositukset etäisyyksien pitämisestä ovat silloin edelleen voimassa”, opetushallituksen nettisivuilta löytyvässä ohjeessa todetaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut