Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ladin avaus lykkääntyy vuoteen 2022 - vuokranantaja keskeytti työmaan kesällä

Vuokranantaja keskeytti työmaan kesällä koronatilanteen vuoksi.

Malskille avattavan uuden Taide-, juliste- ja muotoilumuseon valmistumisen aikataulu on varmistunut. Vuokranantajan ja vuokralaisen yhteisellä sopimuksella tilat luovutetaan kaupungille 1.5.2021 mennessä.

Tämän jälkeen aloitetaan uudisrakennuksen tilojen valmistelu ja käyttöönotto. Uuden museon ensimmäisistä näyttelyistä ja avajaisten tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Tämänhetkisen arvion mukaan ensimmäisiä näyttelyjä päästään katsomaan keväällä 2022.

Alkuperäisen sopimuksen mukaan museon tilojen oli tarkoitus valmistua tämän vuoden loppuun mennessä. Vuokranantaja Kielo Trio 4 oy keskeytti työmaan pandemiatilanteen takia kesällä 2020. Lisäksi taide-, juliste- ja muotoilumuseon toiminnan edellyttämät lisä- ja muutostyöt ovat viivästyttäneet rakennustöiden valmistumista.

Museon avajaisia on lykätty ennenkin, sillä aiemmin avajaisten arveltiin ajoittuvan kesään 2021.

Kaupungin vuokranmaksu museosta alkaa vasta tilojen käyttöönoton yhtey­dessä. Näin ollen neljän kuukauden lykkääntyminen tarkoittaa kaupungille noin 240 000 euron säästöä vuokrakuluissa.

Museon kuukausivuokra on ensi vuonna 60 000 euron suuruusluokkaa, jolloin se on valtuuston päätöksen mukainen. Kulttuuri- ja liikuntalautakunnalle esitettiin viime vuonna vuokran korotusta valtuuston hyväksymää tasoa korkeammaksi lisätöistä tulleiden kustannusten vuoksi, mutta lautakunta torppasi ajatuksen.

Lykkääntyminen tarkoittaa kaupungille noin 240 000 euron säästöä vuokrakuluissa.