Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosi alkuun satumetsällä ja ravintolaviikolla - vihreän pääkaupungin tapahtumatarjonta hahmottuu

Korona ei toistaiseksi ole peruuttanut yhtään tulevan ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumaa, mutta niitä on siirtynyt myöhempään ajankohtaan. Etenkin kansainväliset tapahtumat ovat nyt kasaantuneet ensi vuoden syksyyn siinä toivossa, että silloin myös ulkomaalaiset vieraat pystyisivät matkustamaan tänne nykyistä helpommin.

Teemavuosi lähtee kuitenkin liikkeelle heti tammikuussa. Avajaisviikkoa vietetään 15.-24. tammikuuta, mikä näkyy monin tavoin myös kaupunkilaisille. Pikku-Vesijärven ja Lanupuistoon on tarkoitus tehdä satumetsä eli yhdensuuntainen kävelyreitti, jonka varrella on ääntä ja valoa. Valtuutetuille viime viikolla vilautetun piirustuksen mukaan esimerkiksi Pikku-Vesijärven jäälle tai veden päälle on tulossa valaistusta.

Avajaisviikko näkyy myös kaupungin ravintoloissa. Teemaviikon aikana on tarkoitus nostaa esille ympäristöystävällisiä annoksia.

Virallisempaa ohjelmaa on luvassa Sibeliustalossa 15. tammikuuta järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa. Tämänhetkisten suositusten mukaisesti tilaisuus pystyttäisiin järjestämään noin 400 hengelle. Paikalle on tarkoitus saada myös kansainvälisiä vieraita muun muassa EU:sta.

Kaikkien tapahtumien järjestelyissä otetaan huomioon koronatilanne.

– Kaikki sisätiloissa järjestettävät tapahtumat ovat hybriditapahtumia, kertoi teemavuoden tapahtumatuottaja Erika Poikolainen valtuustoseminaarissa.

Emme halua tästä 12 kuukautta kestävää Teams-palaveria.

ympäristötuottaja Jussi Knuuttila

Toisin sanoen tapahtumiin voi osallistua paikanpäällä tai etänä. Etäosallistumiseen on tarkoitus kuitenkin kehitellä uudenlaisia tapoja virtuaalisen studion avulla.

– Emme halua tästä 12 kuukautta kestävää Teams-palaveria, totesi teemavuoden ympäristötuottaja Jussi Knuuttila puhuessaan valtuustoseminaarissa, johon moni osallistui Teamsin välityksellä.

Kesällä tapahtumia pyritään järjestämään mahdollisimman paljon ulkona. Teemavuosi näkyy monin tavoin myös naapurikunnissa. Esimerkiksi Vääksyn kanavan 150-vuotisjuhlat vietetään heinäkuussa osana ympäristöpääkaupunkivuotta ja Nastolan taidekesän teemana on vuoden hengen mukaisesti luontoretki.

Syksyn ohjelmassa on moneen eri aiheeseen liittyviä tapahtumia, yhtenä mielenkiintoisena esimerkkinä ympäristörikoksiin keskittyvä seminaari. Tapahtumaohjelma elää ja täydentyy koko ajan.