Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieläkö tehdään tunneli? - näin kaupunginjohtaja Pekka Timonen kommentoi keskustan liikennesuunnitelmia

Tuoreessa budjettikirjassa ei vielä näy suoria viitteitä paljon puhutun keskustan liikennesuunnitelman toteutuksesta, koska asiaan liittyvät päätökset ovat tekemättä.

Pyysimme kuitenkin kaupunginjohtaja Pekka Timosta arvioimaan talousarvion tiedotustilaisuudessa, pystyykö tuleville vuosille ajatelluilla investointirahoilla tekemään esimerkiksi Vuoksenkadulle tunnelin ja kehätien.

Kaupunginjohtaja vastasi asiaan yleisemmällä tasolla.

– On iso keskustelu, mihin järjestykseen investointeja laitetaan, hän totesi aluksi.

Polveilevassa vastauksessan kaupunginjohtaja muistutti, että keskustan liikennesuunnitelmassa puhutaan kymmenen vuoden ajanjaksosta, jopa pidemmästä ajasta.

–Tarvitsemme yhdessä hyväksytyn riittävän voimakkaan vision siitä, miten Lahden keskusta kehittyy 2030-luvulle. Vision, joka on pitkäjänteinen, houkutteleva ja toteutettavissa. Tällä hetkellä meillä ei sitä ole.

Itselleni on tärkeää, että se koko suunnitelma ei jää kiinni muutamista asioista.

Timonen halusi laajentaa keskustelua investointien kustannuksista muihinkin näkökulmiin. Hänen mielestään olisi syytä puhua myös uudistusten tuomista mahdollisuuksista ja myös siitä, ”mitä muita resursseja se houkuttelee”.

Jälkimmäisellä toteamuksella hän tarkoitti sitä, että julkisen investoinnin avulla kaupunkiin houkutellaan myös yksityisiä sijoittajia, koska pelkät kaupungin rahat eivät riitä tarvittavaan uudistumiseen.

– Meille on tärkeää, että esimerkiksi eläkesijoittajat näkevät Lahden kiinnostavana kohteena.

Timonen tiedostaa, että liikennesuunnitelman tietyt kohdat ovat puhuttaneet päättäjiä.

– Itselleni on tärkeää, että se koko suunnitelma ei jää kiinni muutamista asioista.

Keskustainvestointien hintalappu on puhuttanut kaupunkilaisia, mutta kaupunginjohtaja tuntuu ajattelevan asiaa siten, että investoinnit ovat välttämättömiä tulevaisuuden kannalta.

– Samalla kun tehdään kipeitä ja vaikeita päätöksiä, pidetään pallo pyörimässä eteenpäin.

Timonen havainnollistaa ajatustaan jostain kuulemallaan aforismilla.

– Sellaisella kaupungilla on tulevaisuus, jossa unelmat ovat muistoja suurempia.