Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Järkeä keskustan liikennehankkeisiin

Tommi Berg ja Uusi Lahti on ansiokkaasti pitänyt esillä mielettömiä lahtelaisia uudishankkeita. Älypyörätielle ei ole tarvetta niin kauan kuin suuri osa lahtelaisista pyöräteistä on kelvottomassa kunnossa railoineen ja kuoppineen.

Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa pitää unohtaa myös keskustan kehäsuunnitelmat, sillä meillä on jo kehä, joka ei maksa mitään: Mannerheiminkatu–Hollolankatu–Lahdenkatu, Vesijärvenkatu–Loviisankatu. Sen on varrella on jo pysäköintitaloja ja lisää valmistuu.

Keskusta läpi pääsee henkilöautolla lukuisia katuja, ehkä tulevaisuuden joukkoliikennekatuja lukuun ottamatta, joilla niilläkin sallitaan asukas- ja huoltoliikenne. Keskusta ei siis millään tavoin ”pussiudu” äänekkäistä väitteistä huolimatta.

Lahti säästäisi tai olisi säästänyt ainakin sata miljoonaa euroa, jos Launeen ohitie olisi vedetty Renkomäen kautta, ja jos älypyörätien ilmaantuminen olisi torpattu ajoissa. Ne miljoonat olisi pitänyt sijoittaa koulutukseen, vanhustenhoitoon, omaishoitajille ja huumeiden torjuntaan. On surullista seurata huumeiden käyttö ja myyntiä ydinkeskustassa Aleksin ja Vesijärvenkadun kulmilla. Huumeiden käyttäjät ovat majoittuneet keskustan purkamista odottaviin kivitaloihin vahinkoa ja tuhotyötä tehden.

Lahti on Suomen huumepääkaupunki. Maine, jota emme todellakaan kaipaa. Lahtelaisten päättäjien arvomaailma on vinksahtanut. Missä omatunto, missä oikeudenmukaisuuden taju?

Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa pitää unohtaa myös keskustan kehäsuunnitelmat, sillä meillä on jo kehä.