Lukijalta: Mistä rakentuu tulevaisuus Lahden uudelle nousulle?

Sami Korkiakoski

Radiouutisissa kerrotaan, että Scanialta irtisanotut työllistyvät hyvin Uudessakaupungissa. Uutta työtä löytyy tekijöille aina, mutta joku voi väliin pudotakin.

Toki on Lahdelle huono, kun työllistävä firma menee alta ja verotuloja ei tule kaupungille. Verovaikutukset ovat negatiiviset ja elinkeinopolitiikassa olisi tehostamisen tarvetta.

Seuraavien kunnallis- vaalien kuuma peruna on: millä lailla Lahteen saadaan sellaista uutta, innovatiivista yritystoimintaa, joka tuo myös veroeuroja kaupungille? Sana on vapaa myös kuntien päättäjille. Onko hyviä neuvoja elvyttävään politiikkaan kuntien yritystoiminnassa?

Kyllä se on tämä covid-19 eli koronavirus, joka aiheuttaa yritysten ja tehtaiden nurin menemisen. Nyt ei ole ollut pitkään aikaan taloudessa normaalitilanne.

Syytellään hallitusta asiasta ainakin joillakin keskustelupalstoilla. Hallitus voi vain yrittää luoda edellytyksiä yritystoiminnalle sekä pehmentää kolhuja, joista Lahden lisäksi kärsii myös Naantali Nesteen jalostamon alasajamisesta sekä Jämsä UPM Kaipolan tehtaan lopettamisesta.

M inä vain mietin, millä lailla se ensi vuoden talouskasvu näkyy, jos ihmisiä laitetaan kilometritehtaalle? Mielestäni Lahden kannattaa suunnata teollisuudesta yhä palvelukeskeisempään tarjontaan työpaikoissa. Onhan Lahti tärkeä keskuskaupunki Päijät-Hämeessä sekä keskeisellä paikalla Suomessa.

Kannattaa kehitellä kylpylähankkeita ynnä muita matkailuun liittyvää. Niillä voidaan kääntää turistivirtaa myös tänne Päijät-Hämeeseenkin. Kunhan vain pääsemme tästä koronasta eroon.

Kannattaa kehitellä kylpylähankkeita ynnä muita matkailuun liittyvää.

Keskustelu