Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokuvia kaukaisista majakoista Lahdessa perjantaina

Maakravutkin pääsevät jälleen saaristolaistunnelmiin Kino Iiriksessä, kun Suomen Majakkaseuran uusi Majakkasaarilla-elokuvakiertue saapuu Lahteen perjantaina. Kiertue juhlistaa Porkkalan kahden legendaarisen majakan, Rönnskärin ja Kallbådan, syntymäpäiviä.

Uutuuselokuva Aika Porkkalan majakkasaarilla kertoo kolmesta näillä saarilla eläneestä ihmisestä.

Toisena elokuvana nähdään majakkaharrastajista ja heidän matkoistaan kertova Matkani majakalle. Lisäksi esitetään pienoiselokuva Ahvenanmaalla sijaitsevasta Märketin majakasta ja työstä, jota Majakkaseuran talkoolaiset siellä tekevät.

– Suomalaiset majakat sijaitsevat paria poikkeusta lukuun ottamatta pienillä ja usein kaukaisilla saarilla. Varsinkin Kallbåda on tällainen. Saimme siitä ­idean koota teeman ympärille sekä uusia että jo klassikkoaseman saaneita pieniä filmejämme, kertoo Majakkaseuran kiertuevastaava Pekka Väisänen.

Rönnskärin majakka täyttää tänä syksynä 220 vuotta ja punainen Kallbådan majakka 100 vuotta. Majakkaseura julkaisi näistä majakoista kertovan kirjan Majakoiden ja luotsien Porkkala. Se kertoo majakka- ja luotsielämän lisäksi alueen vilkkaasta merenkulusta ja monista sodista. Tapahtumassa myytävän kirjan tuotto käytetään majakoiden kunnostustyöhön ja majakkahistorian tallentamiseen.

Tilaisuudessa otetaan huomioon koronaturvallisuus. Saliin otetaan vain 46 katsojaa, mutta tarpeen tullen kaksi uutuuselokuvaa näytetään heti uudestaan.

Majakkasaarilla-elokuvakiertue perjantaina 25.9. kello 16.30 alkaen Kino Iiriksessä (Saimaankatu 12). Vapaa pääsy.