Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jazzia avuksi ahdinkoon - Louis Armstrong -tribuutti avaa Jazztorin, jolla halutaan tukea musiikin ammattilaisia.

Perjantaina vauhtiin pyörähtävän Lahden Jazztorin esiintyjinä on niin vierailevia tähtiä kuin paikallisiakin kokoonpanoja.

Runsaan viikon mittaisen tapahtuman ohjelmassa on myös ilmaiskonsertteja.

Jazztorin järjestävä Lahti Big Band halusi toteuttaa tapahtuman koronaepidemiasta huolimatta, sillä tavoitteena on myös tukea ahdingossa olevia musiikkialan ammattilaisia.

Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1989 alkaen.

Avauskonsertissa perjantaina Lahti Big Bandin solistiksi saapuu yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimmista trumpetisteista, Kalevi Louhivuori.

Felix Krohn -salin A Tribute to Louis Armstrong -konsertti on kunnianosoitus juurimusiikin uudistajalle Louis Armstrongille, joka trumpetillaan ja scat-laulullaan viitoitti jazzille tietä uuteen aikaan ja oli yksi aikakautensa rakastetuimmista viihdyttäjistä.

Väki olisi saatava liikkeelle pienempiinkin tapahtumiin, jotta köysi kaulalla ei lopullisesti kiristyisi.

Puheenjohtaja Janne Tarmio

Konsertin ohjelmisto pohjautuu LBB:n kapellimestarin ja taiteellisen johtajan Erno Tiittasen uusiin sovituksiin, jotka Louhivuoren mukaan tuovat tuttuihin kappaleisiin ”uutta twistiä”.

Jazztorilla saapuu myös uusi kokoonpano Joakim Berghäll Dark Roast 006 debyyttikeikallaan. Joakim Berghäll on säveltänyt uutta musiikkia kokoonpanoltaan harvinaislaatuiselle sekstetille, jonka etulinjassa on kolme baritonisaksofonia ja bassoklarinettia. Luvassa on Berghällin mukaan ”intensiivinen sekoitus maanläheistä rouheutta ja kaukomaiden mausteita”.

Berghällin lisäksi puhaltajina kuullaan Max Zengeriä ja Linda Fredrikssonia.

Jazztorin tapahtumissa ja konserteissa musisoivat myös muun muassa Casimir Ekman, Ismo Haavisto, Mulliganes, Päivi and the Moonstones ja Etelärinteen Pojat.

Soitto soi eri puolilla kaupunkia, esimerkiksi Vaahterasalissa, pääkirjastossa ja eri ravintoloissa.

Tapahtumissa panostetaan järjestäjien mukaan koronaturvallisuuteen, mikä tietää tinkimistä konserttien tuotto-odotuksista. Järjestäjät toivovat, että tapahtuma houkuttaa musiikin ystäviä, vaikka tilanne on poikkeuksellinen.

– Väki olisi saatava liikkeelle huomioarvoltaan pienempiinkin tapahtumiin, jotta köysi kaulalla ei lopullisesti kiristyisi, sanailee tapahtuman puuhamies, Lahti Big Bandin puheenjohtaja Janne Tarmio.

Tapahtuman tarkemmat tiedot osoitteessa jazztori.fi.