Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahtelaisille lisää rippileirejä Lapin maisemiin - "Hakijoita on ollut niin paljon, että määrää kannattaa nostaa"

Ilmoittautuminen Lahden seurakuntien vuonna 2021 pidettäviin rippikouluihin alkaa tämän viikon torstaina. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.lahdenseurakunnat.fi.

Tänä syksynä rippikouluun ilmoittautuvat vuonna 2006 tai sitä aikaisemmin syntyneet nuoret. Vuonna 2006 syntyneiden, kirkkoon kuuluvien ikäluokka on Lahdessa yhteensä noin 980 nuorta.

Tulevana vuonna rippikouluvalikoimassa on useita uutuuksia Pohjois-Suomessa. Talvilomalla järjestetään Kainuussa Vuokatissa ripari, jonka ohjelmassa on muun muassa laskettelua. Kesällä järjestetään Lapissa Keimiötunturin ympäristössä kaksi rippikoulua, jotka sisältävät päivävaelluksia lähituntureille.

– Viime vuosina kiinnostus Pohjois-Suomeen suuntautuviin ripareihin on kasvanut. Hakijoita on ollut niin paljon, että määrää kannattaa nostaa ja katsoa, miten uudet kohteet kiinnostavat. Kotimaan elämykset ja luonnossa liikkuminen ovat lisänneet yleisesti suosiotaan, ehkä se vaikuttaa myös rippikouluihin hakemiseen, pohtii kasvatustyön teologi Reetta Kalteenmäki.

Lahden seurakunnat järjestävät ensi vuonna yhteensä noin 40 erilaista rippikoulua. Suurin osa rippikoululeireistä järjestetään Lahdessa tai lähiympäristössä sijaitsevissa leirikeskuksissa. Lahden rippikouluihin ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 7.10.