Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jope Ruonansuu muistoissamme - edesmenneen taiteilijan ystävät järjestävät konsertin perheen hyväksi Lahdessa lauantaina

Heinäkuussa menehtynyttä viihdetaiteilija Jope Ruonansuuta muistellaan lauantaina sanoin ja sävelin Lahdessa.

Lauantaina Ace Cafessa järjestettävän Aatteleppa Jope -muistokonsertin estradilla nähdään Danny & LAV, Saku Kuosmanen, Jukka Laaksonen, Juha Laitila, Lumos Kvartetti, Mr. Lordi & Amen, Pietarinkadun Oilers Band, Remu Plays Hurriganes feat. Dimitri Keiski, Jore Marjaranta, Vicky Rosti, Klaus Thomasson, Ile Vainio ja Mato Valtonen.

Konsertin ohjelmassa on musiikkia, komiikkaa ja muisteloita ja sen juontavat Miia Nuutila ja Jarkko Tamminen.

Muistokonsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä Jope Ruonansuun perheelle.

– Tämä on vähintä, mitä me Jopen ystävät voimme yhdessä tehdä Jopen perheen hyväksi. Jopen työthän loppuivat silloin, kun Jope pari vuotta sitten vakavasti sairastui. Viimeiseen asti hän kuitenkin jaksoi huolehtia perheensä henkisestä ja taloudellisesta hyvinvoinnista, tapahtuman järjestelyistä vastaava Riku Routo kertoo.

Roudon ohella järjestelyissä ovat olleet mukana Tapio Pieskä ja Mato Valtonen, Jopen läheisiä ystäviä hekin. Pieskä toimi Jope Ruonansuun pitkäaikaisena managerina.

Aatteleppa Jope -muistokonsertin on käsikirjoittanut näyttelijä Mika Räinä, joka nähtiin suosituissa Jopet Show -tv-ohjelmissa vuosina 2005– 2011.

Tapahtuman esiintyjiksi on lupautunut nimekäs joukko artisteja, joille kaikille yhteistä on monivuotinen ystävyys ja yhteistyö Jope Ruonansuun kanssa. Kaikki esiintyvät ilman palkkioita.

Koko kansan tietoisuuteen Ruonansuu nousi Klaus Thomassonin Klaustrofobia-tv-ohjelmassa vuonna 1983. Hänet valittiin Vuoden viihdetaiteilijaksi vuosina 1998 ja 2001. Huumori-Emman hän vastaanotti vuonna 1996 ja parhaaksi esiintyjäksi hänet valittiin Emma Gaalassa keväällä 2010.

Uransa aikana Jope Ruonansuu levytti yli 20 albumia, joista 15 on myynyt kultaa ja kahdeksan platinaa.

Rakastetun kansantaiteilijan elämä päättyi 18. heinäkuuta 2020 Heinolassa. Jorma ”Jope” Ruonansuu oli syntynyt 15. huhtikuuta 1964 Kemissä. Hän oli kuollessaan vain 56-vuotias.

Ruonansuu avioitui vaimonsa Marin kanssa vuonna 2011. Perheeseen kuuluu 10-vuotias poika ja 4-vuotias tytär sekä kaksi jo aikuista tytärtä.

Muistokonsertissa myös huutokaupataan Ruonansuun itse suunnittelema, kuplavolkkarin pohjalle rakennettu punainen, kaksipaikkainen ”Jormula” Formula V -auto.

Koronatilanteen takia konsertissa noudatetaan turvallisuusohjeita ja käytössä on myös kuusi ilmanpuhdistuslaitetta. Lippuja tilaisuuteen on myytävänä vain rajoitettu määrä.

Aatteleppa Jope -konsertti 19. syyskuuta kello 19 Ace Cafessa (Veistämönkatu 1).