Harmaa saa nyt väistyä syksyn ja talven muodista

Pyörää ei lähdetty keksimään uudelleen syys- ja talvimuodissa, putiikkiyrittäjä Milla Tähkänen sanoo.

Millan Putiikin yrittäjä Milla Tähkänen esittelee syksyn mallistoa. Jenny Mäkinen

Jenny Mäkinen

Tämä vuoden syys- ja talvimuodissa ei ole luvassa järisyttäviä muutoksia. Nilkkapituiset, hupulliset, ylisuuret toppatakit tekivät tuloaan jo toissa talvena ja tänä vuonna niitä nähdään entistä enemmän. Vuoriton pohjepituinen villakangastakki on myös varma valinta tälle kaudelle.

Takkimuodissa suurimpia muutoksia on harmaan värin poistuminen. Nyt vaatteissa – ja aivan erityisesti takeissa – nähdään mustaa, beigeä ja vihreää.

– Toppatakeissa mukaan on tullut tänä vuonna myös reisimittaisia malleja. Villakangastakki saa olla pohjepituinen, Millan Putiikin yrittäjä Milla Tähkänen sanoo.

Pitkien takkien trendikkyys ei välttämättä ilahduta muotitietoista, mutta lyhyttä ostajaa. Vääränmittainen takki saa lyhyen kantajansa näyttämään entistä lyhyemmältä, jos takin helma päättyy epäimartelevaan kohtaan. Tähkänen kuitenkin sanoo, että taitava ompelija saa korjattua pitkänkin mallin sopimaan kenelle vaan.

Uuden takin hankinta on monelle aivan erityisen tärkeä saada menemään nappiin. Suomessa kylmä kausi on pitkä ja samaan takkiin pukeudutaan parhaimmillaan päivittäin koko talven yli. Tästä syystä esimerkiksi takin hyvä istuvuus on tarkkaa.

Trenssitakki on klassikko syystakki, mutta tänä vuonna sitä ei enää juuri nähdä kauppojen valikoimissa. ”Vuoriton beige tai musta villakangastakki on edelleen trendikäs valinta”. Jenny Mäkinen

Kultaiset, pienet korut ovat nyt in, hopea ei.

Yrittäjä Milla Tähkänen

Sisäpukeutumisessa ta- kuuvarman trendikkäitä valintoja ovat nahkahousut, suuret neuleet ja kultaiset korut. Myös mekko keinonahkalegginsien ja buutsien kanssa on takuuvarma yhdistelmä.

– Kultaiset, pienet korut ovat nyt in, hopea ei. On ihmisiä, jotka pitävät aina hopeasta, mutta nyt kulta on se juttu. Trendikästä on yhdistää useampi erimittainen pieni kultakoru.

Tänä syksynä trendikkäin valinta ovat maiharit tai buutsityyppiset kengät. ”Pelkkä hyvä ulkonäkö ei riitä, vaan kenkien pitää olla myös mukavat”, Milla Tähkänen sanoo. Jenny Mäkinen

Tavarantoimittajilla saattaa olla jopa tarjolla muotia kahdeksassa eri syklissä, mutta Tähkäsen linjana ei ole lähteä mukaan pikamuotiin, vaan suosia klassisempia, ajattomia vaatteita. Vaatteiden ajattomuus kiinnostaa myös yhä useampia ostajia, sillä pikamuodin ongelmat ovat jatkuvasti enemmän asiakkaiden tiedossa. Vaatteen halutaan kestävän myös seuraava syksy.

– Tietenkin huomioimme esimerkiksi kauden värit, mutta emme muuta valikoimaa kaikkien chic-juttujen perässä. Valitsemme klassisia perusvaatteita, joissa voi mennä aamulla töihin ja illalla ulos. Sellaiselle on aina kysyntää.

Keskustelu