Vihdoin valkolakki päähän – Lahden lukioiden ylioppilasjuhlissa viikonloppuna 420 valmistunutta

Uusi Lahti

​Lahden lukioista valmistuneita nuoria juhlistetaan tämän viikon lauantaina. Ylioppilasjuhliin osallistuu 420 valmistunutta.

– On todella hienoa, että toukokuulta elokuulle siirrettyihin juhliin näin moni pääsee ja haluaa tulla mukaan, iloitsee lukiojohtaja Heikki Turunen.

Lyseon lukion kevään 220 ylioppilaasta juhlaan osallistuu 184, Nastopolin 44 ylioppilaasta 34 sekä Tiirismaan 97 ylioppilaasta 76. Kannaksen juhla on yhdistetty yo-juhla ja IB Graduation Ceremony, ja yhteensä 168 valmistuneesta paikalle saapuu 126.

Lahden lyseon lukion ylioppilasjuhlat järjestetään Lahden Messukeskuksessa, Nastopolin juhlat Nastopolissa ja Tiirismaan juhlat Länsiharjun koululla. Kannaksen lukion valmistumisjuhla on Sibeliustalolla Metsähallissa.

Juhlat kestävät enintään kaksi tuntia ylioppilaiden määrästä riippuen. Lyseossa juhla järjestetään kahdessa osassa, jotta 500 henkilön raja ei ylity. Jokainen lakitettava on voinut kutsua juhlaan läheisiään oman lukiokohtaisen ohjeen mukaan. Myös henkilökunnan osallistuminen on minimoitu. Sankarihautavierailua ei järjestetä.

Juhlien järjestelyissä turvavälit huomioidaan viranomaisten ohjeistusten mukaisesti niin yleisön keskuudessa kuin lavallakin.

– Kaikkia juhlaan osallistuvia pyydetään toimimaan yleisten suositusten ja juhlatilanteessa annettavan ohjauksen mukaisesti.

– On toivottavaa, että ruuhkien ja ylimääräisten kohtaamisten välttämiseksi juhlavieraat saapuvat ajoissa paikalle. Lukiot ohjeistavat omat oppilaansa tarkemmin.

Keskustelu