Terästeoksille loppusijoituspaikka Sopenkorven Kesannolta - Elisa Lientolan teokset saavat nyt ruostua ja toimia oleskelualustoina

Oleskelua taideteoksessa. Sopenkorven Kesannolla kävijät ovat jo ottaneet teräs-teokset haltuun, mikä ilahduttaa niiden tekijää. Elisa Lientola

Tommi Berg

Sopenkorven Kesannon tapahtumapuistoon ilmestyi viime viikolla neljä kuvanveistäjä Elisa Lientolan tekemää teräksistä teosta. Vuosina 2013–2016 valmistuneita teoksia on aiemmin ollut esillä eri puolilla järjestetyissä näyttelyissä, muun muassa Helsingin Kaapelitehtaalla ja Tampereen Mältinrannassa. Nyt teokset asettuvat pysyvämmin Sopenkorpeen: taiteilijan puolesta luonto saa nyt vapaasti vallata ja ruostuttaa ne. Ohut teräslevy hapertuu lopulta ajan saatossa.

– Ne saavat olla siellä nyt elinkaarensa loppuun, Lientola toteaa.

Idea teosten loppusijoituspaikasta syntyi, kun Lientola halusi raivata teosvarastoaan vanhemmista teoksistaan ja saada teokset vielä ihmisten koettaviksi. Hänen kaverinsa ehdotti Kesantoa ja Lientola innostui ajatuksesta. Hän on ensimmäisten kokemusten perusteella innoissaan siitä, kuinka ihmiset ovat ottaneet teoksia haltuun oleskelupaikkoina. Myös paikan omaleimainen luonne viehättää.

– Ihminen ei välttämättä siellä tiedä, missä teollisuusromu loppuu ja taide alkaa.

Lientolan mukaan Kesannolla olevat teokset ovat hiukan sukua toisilleen, mutta kuitenkin aivan erilaisia. Kaikissa teoksissa lainataan jotain luonnon muotoja, mutta niille tapahtuu ”jokin nyrjähdys”.

– Yleensä asiat näyttävät olevan jotenkin, mutta eivät sitten välttämättä olekaan, Lientola kuvailee.

Kommentoi