Kesäyrittäjä kuvaa lintujen näkökulmasta - ilmakuvausta harrastava Pyry Selin perusti yrityksen 14-vuotiaana

Lahtelainen Pyry Selin on noin kuukausi sitten aloittanut oman 4H-yrityksensä. 14-vuotias nuori tarjoaa asiakkailleen ilmakuvausta dronellaan eri ympäristöistä, kuten myytävistä asunnoista tai mökeistä.

– Paikasta saa ihan erilaisen näkemyksen ilmasta kuin maasta.

Valttinaan yrittäjällä toimii kuitenkin ammattiyrityksiä edullisemmat hinnat. Tänä vuonna Selin on osallistunut 4H-Kesäyrittäjyyspilotti -hankkeeseen, mikä onkin auttanut häntä Pyrdex Ilmakuvaus -yrityksensä perustamisessa. Lisäksi hän on saanut Lahden kaupungin kesäyrittäjyyssetelin ja aikoo pian käydä yrittäjyyskurssin.

Selin kertoo yrityksen vieneen jo paljon aikaa ja töitä olleen paljon. Hän on tyytyväinen saamiinsa tuloihin.

– Kyllä tästä tienaa ihan hyvin. Ei mikään halvin mahdollinen yritys ole kuitenkaan, niin viitsin pyytää rahaakin tästä.

Ilmakuvauksen yrittäjä aloitti jo yli viisi vuotta sitten, mikä onkin kerryttänyt hänen kokemustaan jo nuorena. Aluksi Selin otti kuvia vain kavereilleen, mutta perustettuaan yrityksen hän on saanut uusiakin asiakkaita.

Tällä hetkellä hänen yrityksellään on ollut noin 10–15 asiakasta. Sen avulla Selin saa myös rahaa muihin harrastuksiinsa eli hiihtoon ja yleisurheiluun. Toimintaansa hän on mainostanut Instagramissa ja Facebookissa. Lisäksi hän on ottanut suoraan yhteyttä eri asuntojen myyjiin.

Usein Selin kuvaa Lahdessa ja sen lähiympäristössä. Hän pitää esimerkiksi Vesijärven rannalla ja Salpausselällä kuvaamisesta. Yksi hienoimmista kuvauskohteista on hänen mukaansa ollut kuitenkin Myllykulmalla Orimattilassa.

– Käytiin kuvaamassa Suomen vanhin asuinpaikka siellä.

Kuvausreissuillaan Selin kuvaa 4K-laatuisia videoita tai kuvia, minkä jälkeen hän vielä editoi mahdolliset videoklipit. Sen vuoksi hänen työpäivänsä voivat viedä kokonaisen päivän aikaa, vaikka kuvausreissut ovatkin usein lyhyempiä.

– Yksi kuvausreissu vie tunnin. Riippuu tietysti paikasta.

Selin kertoo saaneensa kaikilta asiakkailtaan myönteistä palautetta. Monet ovat pitäneetkin kuvia hyvin erilaisina ja mielenkiintoisina verrattuna heidän normaaliin näkymäänsä. Yrittäjä mainitsee myös, että hän haluaisi jatkaa yritystoimintaansa tulevaisuudessa. Hänellä onkin tavoitteita toiminnalleen.

– Minulla on ollut tarkoituksena saada enemmän keikkoja yrityksiltä ja kiinteistönvälittäjiltä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä