Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lomareissu Balkanille vaihtui mökkeilyyn - Drilon Shala on tykännyt koronakeväästä, vaikka matka synnyinseuduille peruuntuikin

FC Lahden ikonisena pelaajana tunnettu ja sittemmin jalkapallon valmentamisen pariin siirtynyt Drilon ­Shala ei kokenut koronakevättä negatiivisena asiana.

– Itse asiassa tämä aika on vaikuttanut itseeni tosi positiivisesti. Olen ollut paljon perheen ja lasten kanssa. Rehellisesti sanottuna olen tykännyt tästä keväästä, hän sanoo.

Kosovossa syntynyt Shala, 33, muistuttaa, että balkanilaisen kulttuurin tapoihin kuuluu tiivis yhteydenpito suvun kesken, eikä se ole lahtelaistumisen myötä kadonnut. Korona ainoastaan muistutti entisestään läheisten tärkeydestä.

– Äidit, iskät, siskot ja kaikki olemme lähes päivittäin tekemisissä. Jos en näkisi vanhempiani pariin päivään, se tuntuisi tosi oudolta, kun he asuvat samassa kerrostalossa. Ei ole tapana, että ei nähtäisi moneen ­kuukauteen.

Kesän suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi. Ilman koronaa Shala perheineen olisi tälläkin hetkellä viettämässä kesää puolentoista kuukauden visiitillä Kosovossa.

– Normaalisti en ole pelien takia ehtinyt siellä käymään kesällä kuin viikon tai kaksi, perhe on yleensä ollut parikin kuukautta, Shala kertoo.

– Nyt oli lentoliput toukokuun lopulle, mutta se peruuntui.

Korvaava reissu suuntautuu tällä kertaa Heinolaan.

– Siellä on muutama tuttu joilta varmaan vuokrataan mökki. Grillataan ja saunotaan perheen kanssa, perinteiseen tapaan.

Lahdessa ainakin uimarannat kutsuvat kesällä puoleensa, Shala arvelee.

– Joku kaupunkiloma olisi kanssa mukava vaikka Hesassa tai Turussa, ja käynti jossain huvipuistossa.

Shala on viime vuodet tehnyt myös opettajan sijaisuuksia Kärpäsen ja Salpausselän kouluilla. Pohjalla on Vierumäellä opiskeltu liikunnanohjaajan tutkinto.

– Siellä yritetään nuorista kouluttaa hyviä veronmaksajia ja ihmisiä tähän valtioon, Shala hymyilee.

Ammattilaisura futarina päättyi talvella. Tulevaisuuden tavoitteena on hankkia lisää valmentajakoulutusta ja -kokemusta, ja jonain päivänä päästä FC Lahden valmennusryhmään, Shala tunnustaa.

Hän kuitenkin toivoo, että korona palautti ihmisten mieliin elämän tärkeysjärjestystä.

– Työ ei ole tässä maailmassa kaiken a ja o. Pitää vähän osata jarrutella arkea, ja olla lähimmäisten kanssa, sitä mieltä olen. Elämä menee muuten niin nopeasti. Toivottavasti korona on saanut ihmiset ajattelemaan ja heräämään, Drilon Shala miettii.