Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keppihevosia Lahdesta maailmalle - Milla Ahola tekee keppihevosia ja niiden varusteita ympäri vuoden

Lahtelaisen ­ Milla Aholan, 17, kotona on käynnissä kunnon keppihevostehdas: hän on ehtinyt valmistaa keppihevosia jo huimat 250–300 ­kappaletta.

Tuotteitaan hän mainostaa ja myy yrityksensä Instagram-tilin kautta. Tilauksia tulee ympäri vuoden.

– Olen myynyt keppihevosia tänä vuonna myös ulkomaille, muun muassa Saksaan, Alankomaihin ja Belgiaan, Ahola kertoo.

Ahola valmistaa tuotteensa täysin itse ja kokonaan käsin. Hän käyttää valmistuksessa useita eri tekniikoita, kuten ompelua, kuviointia ja maalaamista.

Yritystoimintaa varten Aholalla on ollut vuodesta 2019 lähtien 4H-yritys Kht Aamunkoitto. Hän on saanut myös tänä vuonna tukea yritykselleen, sillä hän on osallistunut 4H-Kesäyrittäjyyspilotti-hankkeeseen. Sen myötä hän on saanut kaupungin 300 euron arvoisen kesäyrittäjyyssetelin, jolla hän on ostanut lisää tarvikkeita tuotteidensa valmistusta varten.

Haastatteluhetkellä Ahola onkin valmistanut jo viisi keppihevosta kesäsetelin avuin. Yrittäjyyshankkeen myötä hän pääsee myös myymään tuotteitaan 4H-yhdistyksen pihalla. Aikaisemmin Ahola on myös myynyt tuotteitaan keppihevosten SM‑kisoissa.

Haluan kuitenkin säilyttää niissä keppihevosmaisen tyylin.

Nuoren yrittäjän innostus keppihevosiin alkoi vuonna 2013 seitsemän vuoden ratsastusharrastuksen jälkeen.

Aloittaessaan 10-vuotiaana keppihevosharrastuksensa Ahola oli ensin innostunut keppihevosilla leikkimisestä ja niiden myynnistä ystävilleen. Vuonna 2016 hän kuitenkin aloitti aktiivisemmin keppihevosten ja niiden varusteiden valmistuksen ja myynnin.

Toiminnan laajentamiseen tarvittavia taitoja ja tietoja Ahola on kartuttanut netissä suoritettavalla yrittäjyyskurssilla. Inspiraatiota tuotteilleen hän saa muun muassa oikeista hevosten varusteista.

– Haluan kuitenkin säilyttää niissä keppihevosmaisen tyylin.

Tuotteillaan nuori yrittäjä kertoo tienanneensa hyvin, vaikka tulot vaihtelevatkin kiireiden mukaisesti.

Yritystoiminnassaan Ahola ei ole kokenut huonoja puolia, ja lisäksi hän on saanut siitä paljon hyvää palautetta. Monet hänen asiakkaistaan ovatkin ostaneet häneltä keppihevosia ja niiden varusteita sen jälkeen, kun he ovat nähneet niitä kavereillaan ja ovat todenneet ne hyviksi.

Ahola kertoo pitävänsä yritystoiminnastaan.

– Se on myös kiva kesätyö. Haluaisin jatkaa tätä tulevaisuudessa.