Ankkurin rantaan tuli roskapihtilainaamo - asukasaktiivin ideoiman hankkeen esikuva Englannissa

Ankkurin alueen asukasaktiivit olivat ottamassa käyttöön uutta roskapihtilainaamoa toukokuun puolivälissä. Mervi Tommiska

Uusi Lahti

Lähiluonnosta huolehtiminen on tehty entistä helpommaksi Ankkurin alueella sen jälkeen kun Lahden ympäristöpääkaupunki-hanke myönsi Ankkurin asukasyhdistykselle avustuksen roskapihtilainaamolle.

Ankkurin uimarannalle on pystytetty roskapihtiteline, josta voi lainata työkalun ja roskapussin kävelylenkille. Infotaulun toisella puolella on selfie-kuviin sopiva tausta ja perustetulle ”Lahden Roskapihtilainaamo” Facebook-sivulle toivotaan kuvia kerääjistä tunnisteella #ympäristöpääkaupunki.

–Lainaamon näkyvällä olemassaololla toivotaan myös jokaisen alueella liikkuvan miettivän omaa käyttäytymistään luonnossa, esimerkiksi huolehtimalla eväspakkaukset roskakoreihin suoraan ja tupakantumpit mieluummin roskiin kuin nurmikoille tai rantaviivalle, sanoo Ankkurin asukasyhdistyksen puheenjohtaja ja hankkeen pääideoija Niko Niemi. Hän oli nähnyt vastaavan telineen Englannin rannikkokaupungissa.

– Ohikulkijoiden toivotaan huolehtivan yhteisöllisesti myös ilkivallan ehkäisemisestä.

Infotaulu Ankkurin uimarannan roskapihtilainaamosta. Mervi Tommiska

Asukasyhdistyksen aktiivit huolehtivat telineen roskapussien täydentämisestä ja pihtien kunnosta sekä mahdollisesta desinfioinnista tulevan kesän ajan.

Hankkeen tavoitteena on myös saada kokemuksia roskapihtilainaamosta toimintamallina, jonka pohjalta voi suunnitella laajentamista muille asuinalueille.

Ohikulkijoiden toivotaan huolehtivan yhteisöllisesti myös ilkivallan ehkäisemisestä.

Ankkurin asukasyhdistyksen puheenjohtaja Niko Niemi

Kommentoi