Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Poltetaan lopulta roviona pimeiden ajatusten kollektiivisen käsittelemisen merkiksi” - lahtelaiset kutsuttu tekemään installaatiota Tuska Festivalin projektiin

”Poltetaan lopulta roviona pimeiden ajatusten kollektiivisen käsittelemisen merkiksi”

Helsingin kaupungin ja Tuska Festivalin yhteisöllistävä taideprojekti kutsuu myös lahtelaisia käsittelemään tunteitaan taiteen ja käsitöiden kautta. Suvilahteen nouseva monumentti rakentuu ihmisten sinne viemistä esineistä ja poltetaan lopulta roviona pimeiden ajatusten kollektiivisen käsittelemisen merkiksi.

Lahden kaupungin nuorisopalvelujen kulttuurisen nuorisotyön kehittämistyöryhmä lähtee mukaan yhteistyöhön Assembly of Dark Matter Helsinki –projektiin, joka tunnetaan myös lyhenteellä Asdama HEL.

Monumenttiin innostetaan osallistumaan Tuska Art & Designin toteuttamilla videoilla. Taideprojekteihin ohjeistavat videot julkaistaan Tuska Festivalin ja Lahden kaupungin nuorisopalveluiden some-kanavilla.

– Yksinäisyys, pelko, turhautuminen ja tuska ovat läsnä monen ihmisen arjessa poikkeustilanteen aikana. Haastamme lahtelaiset käsittelemään sosiaalisesta eristäytymisestä kumpuavia tunteita taiteen keinoin, Tea Saraskari Lahden kulttuurisen nuorisotyön kehittämistyöryhmästä kertoo.

Teos poltetaan toukokuun loppupuolella kaikessa hiljaisuudessa. Projektin järjestäjien mukaan ”Installaation polttaminen on kunnianosoitus elämän herkkyydelle ja asioiden hetkelliselle luonteelle”.

Ympäristöystävällisyys on teoksen toteuttamisen elinehto, monumentti rakentuu ainoastaan luonnollisista, puhtaista ja polttokelpoisista materiaaleista. Kynnys osallistua projektiin on tehty matalaksi. Taideteoksiin käytettävät materiaalit ovat edullisia, ja niitä löytynee valmiina monesta kodista tai jokamiehenoikeudella lähimetsästä.

Haastamme lahtelaiset käsittelemään sosiaalisesta eristäytymisestä kumpuavia tunteita taiteen keinoin.

Kauppakeskus Triossa sijaitsevassa Nuortentila Triplassa on materiaalia ja mahdollisuus oman pienen taideprojektin valmistamiseen. Tila avataan tätä tarkoitusta varten sovittuna ajankohtana enintään kahdelle henkilölle kerrallaan. Paikalla on myös nuorisotyöntekijä.

Valmiin taideteoksen voi viedä Suvilahteen tai vaihtoehtoisesti toimittaa sen Lahdessa etukäteen sovitusti Nuortentila Triplaan perjantaihin 22.5. kello 16 mennessä. Kulttuurisen nuorisotyön kehittämistyöryhmä kokoaa Lahdessa valmistuneet teokset ja kuljettaa ne toukokuun loppupuolella osaksi monumenttia.

Lisätietoja taideteosten toimittamisesta antaa nuorisopalvelujen yhteyshenkilö Tea Saraskari, p. 044 416 4996, tea.saraskari@lahti.fi.