Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LADin näyttelyt avautuvat loppuvuodesta 2021

Taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin aikataulut ovat tarkentuneet kuluneen kevään mittaan, ja nyt on tiedossa, että LADin tilat Malskilla valmistuvat suunnitellusti vuoden 2020 aikana.

Tämän jälkeen päästään valmistelemaan näyttelytiloja ja kalustamaan museota. LAD näyttelyineen avautuu tarkentuneiden aikataulujen mukaan yleisölle marraskuussa 2021.

– Avajaisten ajoittuminen kesän sijaan loppuvuoteen 2021 antaa meille arvokasta aikaa museokokonaisuuden, sen palveluiden ja näyttelyiden tuottamiseen, kertoo LADin projektinjohtaja Marita Kajander.

Poikkeusolojen aikana LADin suunnittelutyö on edistynyt aikataulussa, vaikka suuri osa LADin henkilökunnasta on tehnyt etätöitä. Kevään aikana on muun muassa suunniteltu näyttelyrakenteita, tuotteistettu taidekokoelman teoksia museokaupan tuotteisiin ja työskennelty uusien verkkosivujen eteen.

LADin ympäristössä on nähtävää jo tänä vuonna, vaikka avajaisia vietetään vasta 2021. LADin uudisosan Block Party -nimisen julkisivuteoksen maalaaminen alkaa 18.5. ja taiteilijakaksikko Laura Lehtisen ja Maikki Rantalan mukaan teos on valmis juhannukseen mennessä.

LADin edistymistä voi helposti seurata Lahden museoi­den sosiaalisen median tileillä ja museoiden verkkosivuilla.