Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset purkautuvat Lahdessa pala kerrallaan

Lukiot etäopetuksessa koko kevätlukukauden, jolloin niiden tilat ovat tarvittaessa peruskoulujen käytössä.

Koronarajoitusten purkaminen ei ole käytännön tasolla sormia napsauttamalla tehtävä temppu, koska moni yksityiskohta vaatii huolellista miettimistä, jotta kaikki suositukset tulee otettua huomioon. Niinpä tällä viikolla monen Lahden kaupungin virkamiehenkin työajasta huomattava osa menee rajoitusten purkutoimien käytännön suunnitteluun.

Suunnittelutyö pääsi toden teolla vauhtiin maanantai-illan jälkeen, kun hallitus oli julkistanut uusimpia määräyksiään ja ohjeistuksiaan. Opetustoiminnan kannalta olennainen tieto oli, että lukioiden etäopetusta suositellaan jatkettavaksi kevätlukukauden loppuun asti. Näin toimitaan myös Lahden kaupungin lukioissa, joten kevään viimeinen koeviikkokin tehdään etänä.

– Pystymme tämän ansiosta ottamaan tarvittaessa lukioiden tiloja myös peruskoulujen käyttöön, toteaa toimialajohtaja Tiina Granqvist.

Lukiotilojen käyttöönotto saattaa olla tarpeen, jotta ensi viikolla kouluun palaaville peruskoululaisille pystytään tarjoamaan opetusta riittävän väljissä tiloissa. Toisaalta väljyyttä voidaan tavoitella myös järjestämällä opetusta eri vuoroissa. Ratkaisut saattavat Lahdessa vaihdella alueittain.

– Tämä on räätälöintiä alue ja koulu kerrallaan. Keskustan alueella meillä on hyvin saatavilla muitakin tiloja, mutta reuna-alueilla tilanne voi olla toinen, Granqvist toteaa.

Hän olettaa, että ratkaisut ovat tarkentuneet tämän viikon loppuun mennessä. Myös monessa muussa kaupungin palvelussa yksityiskohdat ovat auki. Se tiedetään jo nyt, että uimahallit pysyvät näillä näkymin kevätkauden kiinni.

– Pyrimme avaamaan maauimalan 1.6. Se on hyvä paikka tällaisessa tilanteessa, kun ulkona on tilaa ja suihkussakaan ei välttämättä tarvitse sisätiloissa käydä. Uimahalleja pyrimme avaamaan sitten normaalia aiemmin elokuun alussa, Granqvist kertoo.

Möysän ja Mytäjäisten valvotut uimarannat avataan kesäkuun alussa.