Launeen monitoimitalo Lähde on käyttövalmis

Monitoimitalo Lähteen pihatyöt jatkuvat huhti-toukokuussa. Tuleville käyttäjille ja kuntalaisille taloa esitellään näillä näkymin syyskesällä. Esko Taipale

Uusi Lahti

Launeen monitoimitalo Lähde on rakennustermein osavastaanotettu, poikkeustilan vuoksi ilman juhlallisuuksia.

– Projekti on toteutettu hienosti ja suunnitellun aikataulun mukaisesti, kiittää Lähteen toiminnanjohtaja, rehtori Esko Taipale.

– Pihatöitä vielä jatketaan huhti-toukokuussa. Kokonaisuus on näillä näkymin valmis kesäkuun alkuun mennessä, sanoo projektipäällikkö Tomi Tenhunen Lahden Tilakeskuksesta.

Touko-kesäkuulle suunnitellut lasten ja nuorten tutustumiskäynnit joudutaan todennäköisesti siirtämään syyskesään

– Avoimet ovet myös kuntalaisille järjestetään viimeistään syyskesällä, lupaa Taipale.

Lähteen rakentaminen käynnistyi keväällä 2018. Pääsuunnittelija on arkkitehti Tomi Perko, pääurakoitsija Skanska oy ja projektipäällikkö Tomi Tenhunen Lahden Tilakeskuksesta. Talon kustannusarvio on 26 noin miljoonaa euroa.

Lähteen käyttäjinä on noin 1 100 lasta ja nuorta.

Talossa tulee toimimaan 100 lapsen Lähteen päiväkoti, 900 oppilaan 0–9 luokkien Lähteen peruskoulu ja esikoulu, nuoriso-, oppilashuolto- ja terveyspalvelut sekä Päijät-Hämeen Ateriapalvelut. Henkilökuntaa tulee olemaan yhteensä 150.

Talossa on liikuntakäyttöön oma uusi, 300-neliöinen Lähde-halli sekä käyntiyhteys 660-neliöiseen Laune-halliin.

Monitoimitalon tavoitteena on toimia alueen yhteisöllisenä ja toiminnallisena keskuksena. Siellä on yhteiskäyttöön soveltuvia avoimia tiloja sekä tiimityötiloja.

Nuorisotila on nuorten käytössä iltaisin, ja talossa järjestetään nuorille myös harrastus- ja kerhotoimintaa.

Kommentoi