Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouluateriapaketteja yli 3000 koululaiselle - yhteiskoulukin aloittaa jakelun ensi viikolla

Lahdessa kouluateriapaketteja jaetaan yli 3000 oppilaalle.

Kouluateriapakkausten jako etäopetuksessa oleville peruskoululaisille on alkanut myös Lahdessa tällä viikolla.

Huoltajilta kysyttiin etäopiskelevien koululaisten kouluaterian tarvetta. Tilauk­sia tuli yhteensä 3 136 oppilaalle. Ahtialan, Kivimaan ja Mukkulan kouluissa kussakin tilattiin yli 200 ateriapakettia.

Kaupungin 25 peruskoulussa oppilaita on keskimäärin 10 300.

Yksityinen Lahden yhteiskoulu ilmoitti ensin, ettei ruoka-annosten jakelu etäopetuksessa oleville ole mahdollista, mutta tiistaina kodeille tiedotettiin jakelun alkavan sielläkin ensi viikon tiistaina.

– Olemme nyt hommanneet tarvittavat laitteistot. Vielä ei ole tiedossa, moniko ateriapaketin haluaa, kysely on käynnissä perjantaihin asti, kertoo yhteiskoulun rehtori Markku Moisala.

Koulussa on kaikkiaan 730 peruskoululaista.

Vielä ei ole tiedossa, moniko ateriapaketin haluaa, kysely on käynnissä perjantaihin.

Yhteiskoulun rehtori Markku Moisala

Ruuat tekee yhteiskoulun oma keittiö, ja ateriapakkaukset jaetaan koulun ulko-ovilla porrastetusti henkilöstön valvonnassa.

– Ohjeet lähtevät koteihin kun saamme kaikki systeemit käyntiin, Moisala lupaa.

Myös kaupungin pakkausten jakelupisteinä ovat koulut. Etäopetuksessa oleva oppilas tai oppilaan huoltaja tulee noutamaan tilaamansa ateriapakkauksen omalta koululta tai kotiaan lähinnä olevalta koululta maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10–13. Ateriapaketit noudetaan porrastetusti. Näin vältytään suurilta henkilömääriltä. Ateriapakkaukset jaetaan ulkotiloissa.

Tällä viikolla ateriapaketti haetaan oppilaan omalta koululta. Ensi viikolla ateriapaketti on mahdollista noutaa omaa kotia lähinnä olevasta koulusta huomioiden noutoaikaporrastus. Tieto noutopisteestä, mikäli kyseessä ei ole oppilaan oma koulu, tulee lähettää sähköpostitse, osoitteeseen kouluruokainfo@paijatateria.fi.

Ateriapakkausten jakamisesta huolehtii Päijät-Hämeen Ateriapalvelujen henkilöstö. Koulunkäyntiavustajat ohjaavat piha-­alueella ateriapaketin hakijoita järjestäytyneisiin jonoihin ja noudattamaan vähintään kahden metrin turvallisuusväliä lähikontaktien välttämiseksi.

Kouluateriapakkaus on koulun lounasta vastaava kylmäateria, joka lämmitetään kotona. Ateriapakkaukset suunnitellaan ja tehdään oppilaan kahden, kolmen päivän lounastarpeeseen.