Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mahdotonta jäädä, vaikeaa luopua - Nanan ensimmäisellä sinkulla pohditaan liian tiiviiksi käynyttä parisuhdetta

Nana-kokoonpanon takana vaikuttavat lahtelainen Tina Tynys ja helsinkiläinen Milena Törmi. Yhtye elää parhaillaan jännittäviä hetkiä, sillä heidän ensimmäinen singlensä Myrsky julkaistiin 20.3. Sinkun julkaisu siintää haastatteluhetkellä vielä päivän päässä. Tynys kuvailee tunnelmiaan jännittyneen innostuneiksi.

– Mahtava fiilis. Olemme työstäneet Myrskyä jo pidemmän aikaa, niin samalla on sellainen helpottunut olo, että vihdoinkin se tulee julki. Onhan se aika kutkuttavaa, että nyt kaikki pääsevät kuulemaan sen.

Myrsky on teemaltaan monelle samaistuttava. Se käsittelee suhdetta, joka on käynyt liian tiiviiksi ja laulun henkilö pohtii toisesta luopumista.

– Suhteeseen jääminen tuntuu mahdottomalta, mutta toisesta ei kuitenkaan osaa luopua. Aihe koskettaa monia ja halusimme muovata lyriikoita siihen, että se olisi vieläkin samaistuttavampi.

Kappaleita on syntynyt myös kaukosuhteesta, ihastumisesta ja rohkeudesta olla oma itsensä. Bändin molemmat jäsenet ovat musiikkipedagogeja, ja tästä syystä Tynys kuvailee heidän olevan myös kiinnostuneita kirjoittamaan kappaleita mielenterveysongelmista.

– Haluamme ottaa niihin kantaa. Meille on tärkeää, että ihmiset voivat samaistua biiseihimme ja niistä voi saada lohtua eri tilanteisiin ja huomata, ettei ole yksin.

Meille on tärkeää, että ihmiset voivat samaistua biiseihimme ja niistä voi saada lohtua eri tilanteisiin ja huomata, ettei ole yksin.

Tynys ja Törmi tutustuivat alun perin Metropolian musiikkipedagogian linjalla. Vaikka naiset olivat eri vuosikursseilla, ­molempien instrumentti on klassinen viulu ja heillä oli paljon yhteisiä tunteja. Pian kaksikko huomasi, että heillä on muutakin yhteistä.

– Huomasimme, että meillä on paljon samanlaisia ajatuksia ja meitä yhdisti se, ettemme tunteneet oloamme aivan kotoisaksi klassisen musiikin genressä. Oli tarve tehdä jotain erilaista ja luoda jotakin omannäköistä.

Kaksikko ryhtyi tuumasta toimeen samoin tein, ja Myrskyn ensimmäiset melodiat syntyivät naisten improvisoidessa yhdessä pianon äärellä. Myrsky saavutti nykyisen valmiin olomuotonsa 2019.

– Biisin työstövaihe oli pitkä, koska halusimme tehdä sen kunnolla. Olemme molemmat omaperäisiä, romantikkoja, mikä kyllä näkyy kappaleissamme. Kauniit, rauhalliset melo­diat ovat meidän molem­pien mieleen.

Vaikka Tynyksellä ja Törmillä onkin paljon yhteistä, myös eroavaisuuksia löytyy. Välillä kohdataan myös erimielisyyksiä, mutta toisen mielipiteelle yritetään löytää tilaa ja aikaa.

– Milena on meistä harkitsevampi. Hän tykkää pohtia enemmän, miten asiat tehdään. Minä olen vähän sellainen ”nyt vaan tehdään” -ihminen. Omien biisien teossa Milenalla on enemmän ajatuksia lyriikoista ja hänellä on minua vahvempi ote niihin. Itsellä melodiat tulevat puolestaan vahvemmin ja selkeämmin päähän.

Nanalla on paljon lisää materiaalia odottamassa julkaisuaan. Ajatuksena oli julkaista kevään mittaan lisää biisejä, mutta koronavirus sotki suunnitelmia.

– Voi olla, ettemme pysty julkaisukuntoon työstämään nyt muita biisejä. Tarkoitus on kuitenkin, että biisejä tulee lisää, mahdollisesti EP-kokonaisuus.