Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Asemakaavoja syntyy nyt etätöissä neljän koululaisen kanssa - "Olen huomannut että ihmiset ovat nyt paremmin tavoitettavissa"

Kaupungin kaavoitusarkkitehti Markus Lehmuskoski tekee nyt ensimmäistä kertaa urallaan etätöitä.

– Meillä on kotona neljä koululaista, joten kyllä se on nyt erilaista. Toistaiseksi olemme saaneet kuitenkin sovitettua työnteon ja koulunkäynnin, Lehmuskoski kertoo.

Juuri ennen haastatteluhetkeä Lehmuskoski on käynyt yhden lapsensa kanssa läpi matematiikan tehtäviä. Sitä ennen hän on pitänyt jo etäpalaveria Kytölän Patokallionkadulle sijoittuvasta kaavasta. Kaikki kaavatyössä tarvittavat tietojärjestelmät toimivat myös kotoa käsin.

– Olen ollut yllättynyt, että etätöistä ei ole juurikaan ollut haittaa työnteolle.

Yhtenä pullonkaulana tosin ollut nettiyhteyksien toimivuus. Nastolan maaseudulla Salajärven lähellä asuva Lehmuskoski on joutunut huomaamaan, että etäpalaverit ovat ajoittain sujuneet takkuisasti tukkoisten yhteyksien vuoksi.

Kaavoittajalla ei myöskään ole nyt käytössään toimisto-olojen tapaan skanneria ja tulostinta, jotka ovat normaalisti tärkeitä apuvälineitä päivittäisessä kaavoitustyössä. Toisaalta poikkeusoloista on seurannut jotain hyvääkin.

– Olen huomannut, että ihmiset ovat nyt paremmin tavoitettavissa, kun he eivät ole enää yhtä paljon kokouksissa kuin ennen.