Hanna Kanerva on pupu, merirosvo, prinsessa ja paljon muutakin - yrittäjä teki hahmoista työn itselleen

Ladycrone-yritys sai alkunsa Hanna Kanervan opiskellessa nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Koulun ilmoitustaululta löytyi ilmoitus, jossa viihdeyrittäjä etsi puuhatätiä pitämään askartelu- ja kasvomaalauspistettä kauppakeskuksiin.

Muutaman esityksen jälkeen firman omistaja ehdotti, että he ideoisivat jonkin hahmon, jota voisi myydä muihin kauppakeskuksiin palveluna. Näin sai alkunsa Kanervan ensimmäinen hahmo, Wonne-klovni.

– Meille tuli taiteellinen näkemysero. Hänen mielestään hahmon olisi pitänyt laulaa, mutta en ole vielä tavannut niin tuhmaa lasta, että olisin sille laulanut. Muutaman viikon kuluttua tämä yrittäjä päätti vaihtaa kokonaan alaa ja kysyi, haluaisinko lunastaa hahmon itselleni. Kyllä halusin ja sille tielle jäin.

Nyt Kanerva on esiintynyt lasten syntymäpäivillä täysipäiväisenä työnään kohta viisi vuotta. Wonne-klovnin lisäksi hahmoja on jo 12. Kaikki hahmot ovat hänen itsensä ideoimia. Repertuaarista löytyy muun muassa Yarrri-piraatti, Kisu-Neito, jääprinsessa Icela ja nallekarhu H.Alittava.

– Suosituin hahmo vaihtelee paljon. Kun Frozen oli kovasti pinnalla, Icela jääprinsessaa meni niin paljon, että tuntui, että muut hahmot olisi voinut laittaa romukoppaan. Nyt tyttöjen juhliin menee eniten Kisu-Neitoa ja Pupusta. Poikien viime vuoden suosituin hahmo oli H.Alittava-nallehahmo.

Frozen-elokuvan suosion ollessa kuumimmillaan Kanervaa pyydettiin jatkuvasti esiintymään elokuvan päähenkilönä Elsana. Jotkut vanhemmat tarjoutuivat jopa ostamaan puvun valmiiksi, mutta hän kieltäytyi.

En ole vielä tavannut niin tuhmaa lasta, että olisin sille laulanut.

– En halua ratsastaa muiden luovalla työllä. Lisäksi siinä on nämä lisenssi- ja tekijänoikeusasiat, mitkä pitää ottaa huomioon. Haluan tehdä tätä oman näköisillä hahmoilla.

Omaperäisen puvun ja ulkonäön lisäksi Kanerva on suunnitellut jokaiselle hahmolleen oman persoonallisuuden ja erikoistaidon. Toinen hahmo osaa tehdä taikatemppuja ja toisen erikoisalaa ovat jättisaippuakuplat.

– Yarrri-piraatti on poikien synttärien suosikkeja. Yarrrin kanssa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, koska hänellä on vähän erilaiset leikit. Ammutaan kuminauhoilla, käydään ryöstöretkillä herkkupöydässä ja kerrotaan todella huonoja vitsejä. Siellä kukoistaa sellainen poikien pieruhuumori.

Kanerva ei vaihtaisi työtään mihinkään. Jokaiset juhlat ja päivänsankari ovat erilaisia. Lisäksi esiintyjää kutkuttaa työssään improvisointi, mikä onkin sanavalmiiden lasten kanssa kätevä taito.

– Viimeksi päiväkotikeikalla esiinnyin taikurina ja yksi lapsi tuli kysymään, voisinko taikoa lunta. Minun taikurini on onneksi vähän hömelö hahmo ja vastasi yrittäneensä kovasti, mutta se tuli aina vain vetenä alas.

Siellä kukoistaa sellainen poikien pieruhuumori.

Koronavirus iski yrittäjän esiintymiskalenteriin kovalla kädellä, kun hallitus ilmoitti rajoittavansa ihmisten yhteiskokoontumisten maksimi henkilömäärän kymmeneen. Keikkakalenteri tyhjeni kerralla puoleltatoista kuukaudelta.

– Kyllähän siinä vähän hymy hyytyi. Aloin rakentamaan itselleni YouTube-kanavaa, minne tulisi näiden hahmojen leikitysvideoita. Kyllä sitä aina jotakin keksitään!