Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kisapuisto kuntoon

Valtuutettu Pertti Arvaja on ansiokkaasti avannut keskustelua tekojään rakentamiseksi Kisapuistoon. En yhtään ihmettele, että lähikoulujen liikunnanopettajat tällaisen talven jälkeen liputtavat hankkeen puolesta. Minä haluaisin paria muutakin henkilöä osallistumaan keskusteluun.

Allekirjoittaneen mielestä liikuntalautakunnan puheenjohtaja Marju Markkasen pitäisi tuoda julki oma kantansa, mistä tässä on oikein kysymys. Kysyn. Onko niin että jää on kentällä kuusi kuukautta ja kausi loppuu maaliskuun lopussa?

Minua kiinnostaa noin pesäpallon kannalta se, että sulattaako jään huhtikuun aurinko vai voidaanko kentän alle asennettavaan putkistoon johtaa lämmintä ilmaa sulamisen ja kuivumisen nopeuttamiseksi? Viimeistään huhtikuun puolivälissä pitäisi päästä pelaamaan harjoitusotteluita.

Toinen asia johon haluaisin Marju Markkasen kannanoton on se että kun jääkentälle asennetaan ihan uusi pinnote, niin voisiko nykyisen aivan käyttökelpoisen pinnotteen siirtää 1-puolen lähes käyttämättömälle nurmialueelle? Kierrätyshän on muotiasia nykyään.

Sinne mahtuisi naisten kentän suuruinen alue, jolla voisivat pelata lähes kaikki juniorit ja iso kenttä jäisi edustusjoukkueiden käyttöön. Se olisi aivan ratkaiseva parannus pesäpallon kehitykselle Lahdessa! Näin uskallan väittää kun olen 65 vuotta tallustellut Kisapuistossa eri tehtävissä. Vaikka kuinka järkevästi toimisi niin 15 joukkuetta yhdellä kentällä on liikaa. Virallinen ottelu menee harjoitusvuoron edelle.

Nyt on tilanne se että näissä olosuhteissa on turhaa haaveilla noususta korkeimmalle sarjatasolle. Virta vie jo parhaita junioreita Kouvolaan, Hyvinkäälle, Lapualle ja Vimpeliin parempia olosuhteita etsimään.

Sitten haastan myös Reijo Mäki-Korvelan mukaan Kisapuisto kuntoon -keskusteluun. Jos uuden jalkapallostadionin toteuttaminen tulee Urheiluhalliyhdistyksen tehtäväksi niin kysyn, voitaisiinko nykyisen pääkatsoman materiaalia käyttää hyväksi pesäpallokentällä asianmukaisen kuuluttamon rakentamiseen, samoin U- tai V-muotoisen katsomon tekemiseen? Kierrätystä!

Kun katsomoon nykyään voidaan laskea parikin tuhatta ihmistä jalkapallo-otteluihin niin voisin kuvitella, ettei rakenteet lahoja ole. Nyt olisi aika saada ne pesäpallolle aivan välttämättömät työmaakopit pois Kisapuiston maisemaa rumentamasta ja vastaavat tilat uuden stadionin uumeniin.

entinen pallonlyöjä