Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Konservatorion tilojen korjaus etenee hallitusti

Uutisointi Lahden konservatorion ja sen kotitalon sisäilmasta on ollut useasti esillä maakunnan medioissa. Olemme omalta osaltamme pyrkineet pitämään mediaa ajan tasalla kuulumisistamme, mutta joutuneet toteamaan, että hyvät uutiset eivät useinkaan yllä otsikoihin. Haluan siksi tuoda esiin faktoja, jotka ovat julkisessa viestinnässä jääneet varjoon.

Seuraamme aktiivisesti sekä henkilöstömme että oppilaidemme hyvinvointia toimitiloissamme. Oppilaskuntaamme kuuluu 1 066 henkilöä. Heistä vain 17 eli 1,6 prosenttia koko asiakaskunnastamme on ilmoittanut sisäilmaoireilusta. Henkilöstöllemme tehdyt sisäilmastokyselyt ovat puolestaan osoittaneet, että myös paljon aikaansa toimitiloissa viettävien oireilu on tehtyjen turvaavien toimenpiteiden ansiosta jo vähentynyt.

Viimeisimmässä, Työterveyslaitoksen joulukuussa 2019 tekemän sisäilmastokyselyn raportissa työlääketieteen erikoislääkärin ja ylilääkärin johtopäätöksenä oli, että ilmoitettua työympäristöhaittaa voidaan pitää tilastollisesti lähinnä tavanomaisena.

Felix Krohn -sali on tärkeä konsertti- ja tapahtumafoorumi paitsi meille konservatoriolaisille, myös muun muassa Sinfonia Lahdelle ja muille kulttuurialan toimijoille kaupungissamme. Se on myös monille Lahteen vierailemaan tuleville artisteille kutsuva esiintymispaikka.

Salin sisäilman laatuun on jo kuluneen lukuvuoden aikana saatu merkittävää parannusta.

Salin sisäilman laatuun on jo kuluneen lukuvuoden aikana saatu merkittävää parannusta. Kaikki lattioiden alaiset putkistot ja ilmatilat on puhdistettu, lavan alapuolinen rakenne on alipaineistettu, valaisimien läpiviennit on tiivistetty ja tilaan on tuotu tehokkaat ilmanpuhdistimet. Käytämme salia hyvillä mielin omien konserttiemme järjestämiseen ja olemme iloisia siitä, että sali täyttyy usein myös muiden tahojen hienoista yleisötilaisuuksista.

Yhteistyöhön toimitilojemme omistajan, Yleisradion eläkesäätiön, samoin kuin kaupungin tilakeskuksen sekä rakennus- ja ympäristölupalautakunnan kanssa olemme tyytyväisiä. Omistaja on vastuullisesti ottanut hoitaakseen kiinteistön korjaamisen, mihin se juuri peruskorjatun rakennuksen ostaessaan tuskin oli osannut varautua.

Nyt korjaussuunnittelussa ja korjauksissa edetään hallitusti. Tällä kertaa kiinteistön kunnostamisessa ei kuljeta kello edellä, vaan järkevästi suunnitellen ja laatua rakentaen. Remontti vie aikansa, mutta hyvää lopputulosta ei saavuteta kiirehtimällä. Rakennamme nyt yhdessä entistäkin parempaa oppimisympäristöä konservatorion nykyisille ja uusille oppilaille.

rehtori, Lahden konservatorio