Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kiitos upeasta Isä-näytelmästä!

Kävin katsomassa torstaina 27.2. Lahden kaupunginteatterissa näytelmän Isä. Näytelmää luonnehditaan ”traagiseksi farssiksi”, ja sitähän näytelmä toden totta on. Näytelmässä on useita kohtia, jolloin ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa. Monta kertaa hörähdin oikein kunnolla, mutta samassa hetkessä olikin jo uusi tilanne, jolloin silmäni kostuivat isän pahasta olosta.

Aki Raiskio pystyi eläytymään hämmästyttävän upeasti muistisairaan isän osaan ja olotilaan – ja kaikki muut näyttelijät yhtä upeasti tukivat muistisairaan isän mielentilaa, joka heilui nopeasti puolelta toiselle.

Kerrassaan hieno, mieltä avaava ja meitä kaikkia elämän odottamattomista yllätyksistä muistuttava, hyvin ajankohtainen näytelmä. Koskaan ei voi tietää, onko itsekin joskus näytelmän isän asemassa – muistisairas ihminen, joka ei tiedä, missä on, tai/ja mitä ympärillä tapahtuu. Onneksi tässä näytelmässä isää kohdeltiin kuitenkin hellästi ja ymmärtäväisesti ja näytelmän loppu oli hellän lohdullinen.

Menkää katsomaan!