Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maaliviiva lähempänä kuin koskaan

Kaupunginhallitus pääsi aloittamaan maanantain talousarviokokouksensa spontaaneilla aplodeilla, kun kokouk­seen oli juuri tullut mieluisa uutinen Hämeenlinnan hallinto-oikeudesta: Ranta-Kartanon alueen uudesta kaavamuutoksesta ei jätetty määräajan kuluessa yhtään valitusta. Uutista voi hyvällä syyllä pitää yllättävänä. Herättihän maisemallisessa solmukohdassa olevan alueen kaava kymmenen vuotta sitten voimakasta keskustelua ja myös laajamittaista vastarintaa kaupunkilaisten keskuudessa.

Tuon keskustelun aika on kuitenkin ollut jo ajat sitten ohi. Kun alue on joka tapauksessa mahdollista rakentaa täyteen, olennaisinta on saada se mahdollisimman hyvään käyttöön.

Juuri siksi nyt lainvoiman saanut kaavamuutos on erittäin tervetullut. Mikäli uuden kaavan mahdollistama hotellin, kylpylän ja uimakeskuksen muodostama kokonaisuus toteutuu, hankkeesta on vielä paljon iloa niin paikalliselle matkailuelinkeinolle kuin lahtelaisten hyvinvoinnille. Nyt olisi mahdollista toteuttaa yhdellä iskulla parikin lahtelaista ikuisuushaavetta.

Hotellin ja uimahallin odottajat joutuvat vielä laittamaan jäitä hattuun. Hankkeen kiinteistökehittäjänä toimineella lahtelaisella Kinos Property Investmentillä on nyt näytön paikka, kun se pääsee käymään todenteolla neuvotteluja investointien rahoittajaksi kaavailtujen kiinteistösijoittajien kanssa.

Sama yhtiö on päässyt jo sanoista tekoihin Malskin alueella LAD-taidekeskuksen kanssa. Ranta-Kartanossa hankkeen mittakaava ja yksityisen rahan osuus on kuitenkin aivan toinen: investoinnin kustannusarvio on 113,5 miljoonaa euroa, mistä kaupungin pitkällä vuokrasopimukella rahoitetun uimahallin osuus on 27,5 miljoonaa.

Nyt kannattaa laittaa kädet kyynärpäitä myöten ristiin sen puolesta, että Suomen ja maailman talous ei mene lähikuukausina täysin sekaisin, jotta rakentaminen pääsee vauhtiin jo ensi kesänä ja avajaisia päästään viettämään vuonna 2022.