Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ämpärillinen | Vantaalaiset vakoiluretkellä Lahessa

Vantaan kaupunginvaltuutetut kokoontuivat viime viikolla valtuustoseminaarinsa Lahden Seurahuoneelle, jossa he myös majoittuivat. Paikalla oli luonnollisesti myös valtuuston puheenjohtaja, todennäköinen demareiden tuleva puheenjohtaja Antti Lindtman.

Saamieni tietojen mukaan Lindtman ja muut Vantaan valtuutetut olivat olleet kontaktissa myös lahtelaisten alkuasukkaiden kanssa. Esimerkiksi eräältä Seurahuoneella kahvitelleelta kaupunkilaiselta oli kysäisty, mitä mieltä hän on kaupunginjohtaja Pekka Timosesta.

Odotettu kysymys, onhan Timonen loppusuoralla Vantaan kaupunginjohtajakisassa ja Lindtman on valintaa valmistelevan toimikunnan puheenjohtaja.

Tuohon keskusteluun valinta ei tainnut ratketa suuntaan tai toiseen, sillä kyseisellä kaupunkilaisella ei ollut vahvaa mielipidettä Timosesta. On helppo kuvitella, että vastaavia kysymyksiä on heitetty paikallisille sopivan tilaisuuden tullen ohimennen muulloinkin. Kenties seminaarin jatkoilla Lahden illassa ja yössä.

Koko kuviossa ympyrä tavallaan sulkeutuu. Lahtelaiset olivat aikoinaan viettämässä omaa valtuustoseminaariaan legendaarisen hotelli Vantaan tiloissa, kun silloinen kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta onnistui saamaan seminaarin päätteeksi pitämänsä yhteenvetopuheenvuoron lopussa kuulijoiden huomion toteamalla hieman tavanomaisesta poikkeavalla äänenpainolla: ”Vielä yksi asia…”. Ilmoitus eläkkeelle lähdöstä sähköisti tunnelman ja käynnisti välittömästi spekulaatiot seuraajan etsinnästä. Prosessin lopputuloksena Pekka Timonen valittiin tehtävään vuonna 2018.

Samassa seminaarissa Lindtman oli aiemmin käynyt pitämässä lahtelaisvieraille puheenvuoron, jossa hän kertoi Vantaan sen hetken kuulumisista ja kehitysnäkymistä.

Nähtäväksi jää, toistaako historia itseään.